Nedeľa, 1. september 2024
Mimoriadne správy

Ministerstvo dopravy mení svoj názov aj logo

 Webnoviny   1. január 2016  415  
Ministerstvo dopravy mení svoj názov aj logo

Rezort dopravy mení od začiatku budúceho roka svoj názov na Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky. Pôsobnosť Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR v oblasti regionálneho rozvoja od 1. januára 2017 prechádza na Úrad vlády SR.
BRATISLAVA 1. januára (WebNoviny.sk) - Rezort dopravy mení 1. januára 2017 svoj názov na Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky. Pôsobnosť Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR v oblasti regionálneho rozvoja od začiatku budúceho roka prechádza na Úrad vlády SR. Ako vo štvrtok informovalo ministerstvo, cieľom tohto kroku je v maximálnej možnej miere skoordinovať činnosť viacerých rezortov a zabezpečiť tak rovnomernejší rozvoj regiónov.

"Ministerstvo dopravy bude aj naďalej spolupracovať na odstraňovaní regionálnych rozdielov. Našou prioritou bude pokračovať v rozvoji dopravnej infraštruktúry a zabezpečiť kvalitné dopravné napojenie všetkých regiónov Slovenska, čo je predpokladom pre príliv investícií a pracovných príležitostí do týchto lokalít," povedal minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

Na základe praxe sa podľa ministerstva ukázalo, že je vhodnejšie zveriť koordináciu prípravy politík regionálneho rozvoja do pôsobnosti úradu vlády, ktorého úlohou je aj koordinovanie zásadných opatrení na zabezpečenie hospodárskej a sociálnej politiky Slovenska. V súvislosti so zmenou názvu sa mení aj logo rezortu dopravy, ktoré je v súlade s jednotným logotypom štátnej správy.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.