Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Libra voči doláru klesla najnižšie od októbra

 Webnoviny   9. január 2017  281  
Libra voči doláru klesla najnižšie od októbra

Britská premiérka Theresa Mayová uviedla, že Británia sa po svojom odchode z EÚ nebude snažiť udržať si 'kúsky členstva'.



NEW YORK 9. januára (WebNoviny.sk) - Britská libra v pondelok oproti doláru oslabila na najnižšiu úroveň od októbra minulého roka. Dôvodom boli náznaky, že britská vláda je naklonená rozhodnutiu zvoliť si úplný odchod z jednotného trhu Európskej únie.

Britská premiérka Theresa Mayová uviedla, že Británia sa po svojom odchode z EÚ nebude snažiť udržať si "kúsky členstva". Časť obchodníkov toto vyjadrenie pochopila ako naznačenie, že premiérka je pripravená na vystúpenie krajiny z jednotného trhu a na obchodovanie Británie s EÚ tak, ako keby bola akoukoľvek inou krajinou mimo Európy.

Libra voči doláru klesla na 1,2133 USD/GBP z úrovne 1,2408 USD/GBP. Spoločná európska mena oproti doláru tiež oslabila a obchodovala sa na úrovni 1,0534 USD/EUR. Americká mena si však pohoršila voči japonskému jenu, a to na 116,31 JPY/USD.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.