Sobota, 18. máj 2024
Jasno  13,4 °C
Mimoriadne správy

Letecká spoločnosť easyJet pre brexit otvára základňu vo Viedni

 Webnoviny  16. júl 2017  168  
Letecká spoločnosť easyJet pre brexit otvára základňu vo Viedni

LONDÝN 14. júla (WebNoviny.sk) - Britská nízkonákladová letecká spoločnosť easyJet oznámila, že otvára svoju základňu vo Viedni, aby sa pripravila na potenciálne vplyvy brexitu.

Spoločnosť v piatok uviedla, že základňu pre Európsku úniu v rakúskom hlavnom meste otvorí "bez ohľadu na výsledok rokovaní o budúcej dohode o leteckej doprave medzi Veľkou Britániou a EÚ".

Odporúčame:
Britská vláda predstavila návrh zákona, ktorý sa stane základom pre brexit

Nová základňa leteckej firmy easyJet v Európe sa bude rozvíjať popri existujúcich základniach vo Švajčiarsku a Británii, aby vytvorila "paneurópsku leteckú skupinu".

EasyJet má už v súčasnosti personál vo Viedni a počet pracovných miest v rakúskom hlavnom meste zvýši. Nebude však do Viedne presúvať nijaké pracovné miesta z Veľkej Británie, kde naďalej bude väčšina prevádzky firmy. Prepravca easyJet uviedol, že nová základňa bude chrániť jeho práva na lietanie v Európe.



Viac k témam: brexit, easyJet, Európska únia, Veľká Británia, Viedeň
Zdroj: Webnoviny.sk - Letecká spoločnosť easyJet pre brexit otvára základňu vo Viedni © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.