Streda, 8. máj 2024
Zamračené  12,6 °C
Mimoriadne správy

KIA Motors Slovakia plánuje zvyšovať platy, zamestnancom predložila historickú ponuku

 Webnoviny  11. január 2018  64  
KIA Motors Slovakia plánuje zvyšovať platy, zamestnancom predložila historickú ponuku

BRATISLAVA 11. januára (WebNoviny.sk) - Spoločnosť Kia Motors Slovakia počas prebiehajúceho kolektívneho vyjednávania navrhla zvýšenie platov všetkým výrobným zamestnancom. Po prvýkrát v histórii spoločnosti predložila ponuku na trojročné obdobie.

Operátori si polepšia o 21 percent


Základná mzda všetkých výrobných zamestnancov by sa tak v nasledujúcich troch rokoch mala zvýšiť o 15 % bez potreby splnenia akýchkoľvek dodatočných podmienok. Pre približne 2600 operátorov tento návrh počíta s 21 % rastom základných miezd počas troch rokov. Spoločnosť o tom informovala na svojej internetovej stránke.

Odporúčame:
Kia Motors Sales Slovensko má nového generálneho riaditeľa

Priemerné zvýšenie základnej mzdy o 4,8 % v tomto roku a nárast základnej mzdy o 4,8 % v rokoch 2019 a 2020 má zabezpečiť celkový rast základnej mzdy o 15 % pre každého výrobného zamestnanca v spomínanom období.

Nové technológie útočia na konkurenciu


Ponuka taktiež zahŕňa predstavenie nových tarifných tried. Viac ako 80 % výrobných zamestnancov sa má posunúť počas troch rokov do vyššej tarifnej triedy a ich základná mzda sa má zvýšiť celkovo o viac ako 21 %.

„Kia Motors Slovakia predložila ponuku, ktorá je s ohľadom na súčasnú situáciu na trhu férová a zodpovedná. Trojročné obdobie ponúka zamestnancom dlhodobú istotu pracovných miest. Návrh zároveň vytvára priestor na investície do výroby nových modelov ako aj technológií, ktoré zaručia udržateľný rozvoj spoločnosti v čoraz tvrdšej konkurencii na automobilovom trhu. Stabilita tiež poskytne priestor na zlepšovanie pracovného prostredia a riešenie rôznych otázok spojených s prácou, čo jednoročná dohoda neumožňuje,” vysvetlil prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Kia Motors Slovakia Dae-Sik Kim.

Kia Motors Slovakia je výrobný závod kórejskej automobilovej spoločnosti Kia Motors Corporation, ktorý sa nachádza pri Žiline v obci Teplička nad Váhom. Spoločnosť patrí medzi najväčších zamestnávateľov, exportérov a platcov dane na Slovensku. V súčasnosti zamestnáva v závode pri Žiline približne 3800 zamestnancov.

Viac k témam: automobilový priemysel, Kia Motors Slovakia, zvyšovanie platov
Zdroj: Webnoviny.sk - KIA Motors Slovakia plánuje zvyšovať platy, zamestnancom predložila historickú ponuku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.