Utorok, 21. máj 2024
Mimoriadne správy

Firma Orange Slovensko dosiahla za prvý kvartál výnosy 134 miliónov eur

 Webnoviny  27. apríl 2017  200  
Firma Orange Slovensko dosiahla za prvý kvartál výnosy 134 miliónov eur

Spoločnosť Orange Slovensko dosiahla k 31. marcu tohto roka výnosy 134 mil. eur. Z čoho viac ako 22 % tvorili výnosy z mobilných dátových služieb, konkrétne boli vo výške 23,4 mil. eur. Ako vo štvrtok uviedla firma, stále významnejšiu časť výnosov tvoria výnosy z fixných služieb. Na celkových výnosoch tvoria takmer 5 % a medziročne sa zvýšili o 3 % na 6,4 mil. eur.

K 31. marcu tohto roka evidoval Orange 2,868 milióna aktívnych zákazníkov mobilných služieb a 186 tisíc zákazníkov fixných služieb, vrátane 71 tisíc zákazníkov digitálnej TV. Počet zákazníkov mobilných dátových služieb narástol o 7 % na 1,36 milióna a počet zákazníkov pevného internetu, či už prostredníctvom FTTH alebo DSL, sa zvýšil na 163 tisíc.

Podľa zverejnených informácií si v sledovanom období prenieslo svoje číslo do Orange viac ako 14 tisíc zákazníkov, čo je o 41 % viac ako v uplynulom roku. Na druhej strane, počet zákazníkov, ktorí si svoje číslo preniesli k inému operátorovi, sa medziročne zvýšil o 3,7 %.

Orange Slovensko je integrovaný telekomunikačný operátor poskytujúci komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti na Slovensku. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.



Viac k témam: Orange Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk - Firma Orange Slovensko dosiahla za prvý kvartál výnosy 134 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.