Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Euro voči doláru stúplo najvyššie od začiatku roku 2015

 Webnoviny  18. júl 2017  109  
Euro voči doláru stúplo najvyššie od začiatku roku 2015

NEW YORK 18. júla (WebNoviny.sk) - Dolár v utorok oslabil, keďže republikánsky návrh zákona o zdravotníckej starostlivosti neuspel. Ďalší dvaja senátori za Republikánsku stranu v pondelok večer uviedli, že návrh odmietajú.

Zdá sa preto, že program prezidenta Donalda Trumpa je ohrozený. Trump navrhol zvýšenie výdavkov na infraštruktúru, redukciu daní a zmenšenie regulácie s cieľom podporiť ekonomiku. Ale šesť mesiacov odvtedy, ako sa ujal funkcie, investori čoraz viac uvažujú, aká časť tohto programu sa zrealizuje.

Oproti spoločnej európskej mene dolár oslabil na 1,1582 USD/EUR z pondelkovej uzatváracej úrovne 1,1480 USD/EUR. Euro tak voči doláru posilnilo najvyššie od začiatku roku 2015. Americká mena klesla aj oproti japonskému jenu, a to na 111,90 JPY/USD z hodnoty 112,66 JPY/USD.



Viac k témam: dolár, euro, jen
Zdroj: Webnoviny.sk - Euro voči doláru stúplo najvyššie od začiatku roku 2015 © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.