Sobota, 20. apríl 2024
Zamračené  3,9 °C
Mimoriadne správy

Čo môžu urobiť firmy pre to, aby zvýšili bezpečnosť zamestnancov vo výrobných halách a skladoch?

 Seocentrum  25. október 2020  373  
Čo môžu urobiť firmy pre to, aby zvýšili bezpečnosť zamestnancov vo výrobných halách a skladoch?

Každoročne sa dostávame k číslam, ktoré ukazujú množstvo pracovných úrazov v jednotlivých podnikateľských segmentoch. Aj napriek lepšej dostupnosti ochranných pracovných pomôcok zamestnávatelia na nich šetria, čím sa zvyšuje aj riziko pracovného úrazu.
Čo ale môžu urobiť firmy pre to, aby zvýšili bezpečnosť zamestnancov vo výrobných halách a skladoch?


Nové vysokozdvižné vozíky a príslušenstvo k nim


Súčasťou skladov, ale aj niektorých výrobných hál sú vysokozdvižné vozíky. Po rokoch používania sa ich stav pochopiteľne zhoršuje. Viaceré firmy ale neinovujú vysokozdvižné vozíky a snažia sa tie nevyhovuje ponechať čo najdlhšie, ako to bude možné.


Nevyhovujúce vysokozdvižné vozíky ale nielenže komplikujú prácu zamestnancom, ale ohrozujú ich aj na zdraví.


Ak chcete zvýšiť bezpečnosť, odporúčame vám meniť pravidelne opotrebované vysokozdvižné vozíky za nové. Nezabúdajte ani na pravidelné výmeny prídavných zariadení vysokozdvižných vozíkov, napríklad také pracovné plošiny. Stabilita a trvácnosť sú pri tomto prídavnom zariadení veľmi dôležité.


Kvalitné zabezpečenie firmy


Bezpečnosť zamestnancov a samozrejme ich osobných vecí môžete chrániť práve kvalitným zabezpečením. Máme na mysli predovšetkým kvalitný kamerový systém, ktorý bude chrániť všetky dôležité vchody do firmy, vrátane skladových priestorov a výrobných hál. V prípade potreby si môžete objednať termokamery.


Kvalitné zabezpečenie firmy vám pomôže zvýšiť bezpečnosť zamestnancov o 100%. Kamery by mali chrániť hlavné vstupy, ale zároveň aj miesta, kde sa nachádza majetok firmy, čiže hotové produkty a materiál potrebný na výrobu.


Ak chcete zvýšiť bezpečnosť zamestnancov, okrem pravidelného menenia vysokozdvižných vozíkov a ich príslušenstva dávajte zamestnancom kvalitné ochranné pracovné pomôcky, čiže pracovné odevy, pracovné prilby, okuliare, pracovné rukavice, ale aj pracovnú obuv.


Zdroj obrázka: Autor: StratfordProductions / Shutterstock.com