Utorok, 19. marec 2024
Mimoriadne správy

Chráňte vaše finančné online transakcie

 PlaCla  26. október 2020  1552  
Chráňte vaše finančné online transakcie

Žijeme v modernom svete, v ktorom sú platby online bežnou súčasťou našich životov. Zamysleli ste sa však na tým, aké sú možné riziká? Denne poskytujeme svoje osobné a platobné údaje rôznym online obchodom. Viete si predstaviť, že by ste museli vyplniť formulár pri každej hotovostnej platbe v kamennom obchode?


Našťastie je veľa moderných firiem, ktoré sa touto problematikou zaoberajú a prichádzajú s alternatívnymi platobnými metódami, ktoré sú bezpečné, rýchle na spracovanie a predovšetkým anonymné. Tieto platobné brány a metódy dokážu finančné transakcie vás a vašich blízkych udržať v bezpečí.


Neteller


Rovnako ako Trustly, aj Neteller funguje ako online peňaženka, ktorá slúži ako mediátor medzi online kasínami a inými online obchodníkmi a bankovými kartami značiek Visa, Master Card či bankovými účtami. Na rozdiel od Trustly je Neteller dostupný nielen v Európe, ale aj po celom svete, a teda ho podporuje oveľa viac kasín. Na Slovensku ho môžete nájsť medzi platobnými metódami vo všetkých populárnych kasínach, napríklad aj v Royal Vegas online casino a mnohých iných.


Čo odlišuje Neteller od mnohých online peňaženiek je fakt, že okrem mnohých fiat mien podporuje aj deväť kryptomien. Aktuálne vám teda nič nebráni v platení vo vašom obľúbenom online kasíne napríklad Bitcoinom. Rovnako ako Trustly a Paysafecard, aj Neteller si od svojich klientov neúčtuje žiadne poplatky.


Paysafecard


Prvou platobnou metódou, ktorú si v tomto článku predstavíme, je Paysafecard. Spoločnosť Paysadecard je jedným z najväčších sprostredkovateľov elektronických online platieb, a už z názvu je zrejmé, že bezpečnosť kladú na prvé miesto. Výhodou Paysafecard je zabezpečenie úplnej anonymity pri internetových platbách.


Paysafecard má viac ako pol milióna predajných miest po celom svete, v ktorých si môžete v hotovosti, prípadne vašou debetnou či kreditnou kartou, kúpiť takzvané predplatené karty. Tieto karty sú k dispozícii v rôznych hodnotách, pričom najnižšia hodnota karty je 10 eur. Táto suma je veľmi výhodná, nakoľko väčšina online kasín má ako minimálny vklad pre nového hráča stanovených presne 10 eur.


K tejto predplatenej karte získate kód, ktorý potom pri realizácii platby zadáte, čim uplatníte vašu kartu. Transakcia prebehne takmer okamžite a vaše bankové a osobné údaje ostanú anonymné. Nevýhodou tejto platobnej metódy je potreba predplatenia si samotnej karty, avšak keď si uvedomíme, že vďaka tomu budú vaše internetové platby v bezpečí, určite to za to stojí.


Trustly


Ďalšou inovatívnou platobnou metódou je elektronická peňaženka Trustly, ktorá je veľmi populárnou platobnou metódou predovšetkým v západnej a severnej Európe. Prioritou spoločnosti je zabezpečiť rýchle a bezpečné platby na internete. Spoločnosť spolupracuje s bankami po celej Európe ako aj s tisíckami online obchodov a sprostredkovateľmi služieb, ako sú napríklad online kasína. Aktuálne je táto platobná metóda dostupná až v 29 európskych krajinách a mesačne spracuje viac než pol milióna platobných transakcií.


Trustly podporuje väčšina európskych online kasín. Práve im spoločnosť Trustly vytvorila koncept Pay N Play, ktorý hráčom umožňuje registrovať sa do kasína len tým, že si pomocou Trustly odošlú do kasína svoj vklad. Trustly za vás vyplní všetky potrebné formuláre a dokončí registráciu tak, aby ste mohli v kasíne hrať takmer okamžite a nemuseli čakať na spracovanie vašej registrácie či pripísanie vášho prvého vkladu.