Nedeľa, 1. september 2024
Mimoriadne správy

Chcete s vašou firmou pôsobiť profesionálne? Získajte ISO certifikáty

 Seocentrum  31. október 2022  243  
Chcete s vašou firmou pôsobiť profesionálne? Získajte ISO certifikáty

Nielen pre začínajúce firmy je dôležité dokázať presvedčiť zákazníkov, že ich produkty, či služby sú naozaj na úrovni. Lenže kto vám to potvrdí? Dôveru medzi potenciálnymi zákazníkmi môžete budovať napríklad získaním rôznych certifikátov.


Medzinárodne platné normy majú svoju váhu


Vo svete podnikania sú najznámejšie medzinárodné normy ISO. Zameriavajú sa na rôzne oblasti podnikania a ich spĺňanie a získanie príslušných certifikátov je pre firmu rozhodne užitočné. A to z viacerých dôvodov.


Nielen pre to, že si počas príprav na získanie certifikátov zlepšíte fungovanie svojej firmy podľa požiadaviek jednotlivých noriem, ale aj preto, že tieto medzinárodne uznávané normy pôsobia na potenciálnych zákazníkov a obchodných partnerov ako známka toho, že vaša firma funguje profesionálne a na úrovni. Budú tak vedieť, že sa nechystajú rokovať s nejakými amatérmi.


Kvalita, životné prostredie aj bezpečnosť


ISO normy sú tak aj určitou reklamou pre vašu firmu. Samozrejme, nejde o reklamu v pravom zmysle slova ako napríklad reklama Google Ads, ale keď sa budete pýšiť spĺňaním ISO certifikátov, rozhodne to zvýši vašu prestíž medzi konkurenciou.


A ktoré ISO normy sú tie najčastejšie žiadané a certifikované? Úplne na špici je ISO 9001, ktorá je najžiadanejšou a najrozšírenejšou spomedzi všetkých ISO noriem. Ide o manažérsky systém pre zabezpečovanie a preukazovanie riadenia kvality.


Sekundujú mu ďalšie dve populárne ISO normy, konkrétne ISO 14001 a ISO 45001. ISO 14001 je manažérsky systém orientovaný na aspekt životného prostredia, čo je čím ďalej, tým viac horúcejšou témou. A ISO 45001 je manažérsky systém preukazujúci vnútropodnikovú bezpečnosť pri práci. Táto trojica ISO noriem tak pokrýva spokojnosť zákazníkov, ekologické správanie aj ochranu zamestnancov.


Zdroj obrázka: Autor: Alena Zharava / Shutterstock.com