Streda, 2. október 2024
Mimoriadne správy

Autobusoví dopravcovia upravili cestovné poriadky, dôvodom je začiatok školského roka

 Webnoviny   3. september 2017  155  
Autobusoví dopravcovia upravili cestovné poriadky, dôvodom je začiatok školského roka

BRATISLAVA 3. septembra (WebNoviny..sk) - Autobusoví prepravcovia v spojitosti so začiatkom nového školského roka v základných a stredných školách od 4. septembra upravili cestovné poriadky.

Vyšší počet autobusových spojov


Výnimkou nie je ani bratislavská spoločnosť Slovak Lines, a. s., ktorá bude prevádzkovať linky prímestskej autobusovej dopravy v Bratislavskom kraji opäť podľa cestovných poriadkov platných pre školský rok.

Odporúčame:
Železnice pred predĺženým víkendom a začiatkom školského roka posilnia vlaky

"V porovnaní s prázdninovým obdobím sa od budúceho týždňa (od 4. septembra) zvýši počet autobusových spojov, ktoré odvezú školákov aj pracujúcich. Zvýšenie výkonov v prímestskej doprave počas školského roka je približne o osemnásť percent oproti prázdninám," informovala agentúru SITA hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.

Situáciu v prvý školský deň budú sledovať


Keďže v prvý deň v škole majú žiaci skrátené vyučovanie, domov cestujú zvyčajne medzi desiatou a dvanástou hodinou, čím v tomto čase vzniká najväčší nápor na regionálnu dopravu.

"Situáciu preto budeme v tento deň od rána intenzívne monitorovať. Pripravené sú posilové spoje, ktoré nasadíme na regionálne linky v Bratislavskom kraji v časoch podľa vzniknutej potreby," uviedla Vozárová. So začiatkom školského roka je taktiež spojené vybavovanie dopravných kariet a predlžovanie študentských zliav.

Slovak Lines sa vopred pripravuje aj na možný zvýšený nápor cestujúcich v súvislosti s končiacim sa dovolenkovým obdobím. Na základe predbežného záujmu o cestovanie má pripravené posilové spoje najmä pre linku Bratislava - letisko Schwechat - Viedeň.



Viac k témam: autobusová doprava, Slovak Lines
Zdroj: Webnoviny.sk - style="text-decoration: underline">Autobusoví dopravcovia upravili cestovné poriadky, dôvodom je začiatok školského roka © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.