Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Vlhová po seknutí v krku opäť trénovala, na pretekoch v St. Moritzi nebude chýbať

 Webnoviny   6. december 2018  100  
Vlhová po seknutí v krku opäť trénovala, na pretekoch v St. Moritzi nebude chýbať

VIPITENO 6. decembra (WebNoviny.sk) - Stredajší tréning v talianskom Vipitene slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila pre seknutie v krku a na instagram "zavesila" video, v ktorom zobrazila, ako leží v posteli so zabaleným krkom a zdôvodnením, že radšej nebude otáčať hlavu doľava.

Zranenie nie je vážne


Jej brat a manažér tímu Boris Vlha pre denník Šport uviedol, že to bude riešiť tabletkami a masážnym gélom. O deň neskôr už druhá najlepšia slalomárka z nedávnych pretekov Svetového pohára v Levi a Killingtone absolvovala riadny tréning.

"Nie je to nič vážne. Dnes Peťa normálne trénovala. Maťko Gemza jej to pomasíroval. Pomohli aj lieky a krém a je to lepšie," informoval Boris Vlha z Talianska. "Zajtra sa presúvame do švajčiarskeho St. Moritzu, kde na Peťu v nedeľu čakajú preteky Svetového pohára v paralelnom slalome," dodal Vlha.

Chce byť medzi najlepšími


V dejisku MS 2017 St. Moritzi mala Vlhová pôvodne absolvovať aj super G, ale napokon zostane len pri paralelnom slalome. "Ostatné dievčatá prídu do Švajčiarska s rýchlosťou v nohách z pretekov v kanadskom Lake Louise. Nemá zmysel, aby Petra išla do súťaže s tým, že skončí okolo tridsiateho miesta. Navyše trať v St. Moritzi nie je jednoduchá, má mnoho nerovností a lyžiarka ju potrebuje dokonale poznať. Museli by sme super-G trénovať na úkor paralelného slalomu a riskovali by sme aj to, že by v ňom nemusela zájsť dobre," vysvetlil pre Šport tréner Livio Magoni.

Rodáčke z Liptovského Mikuláša aktuálne patrí šiesta priečka v celkovom poradí Svetového pohára a v slalomovom hodnotení je druhá za fenomenálnou Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

Viac k témam: Petra Vlhová, svetový pohár alpských lyžiarov v St. Moritzi, zranenie
Zdroj: Webnoviny.sk - Vlhová po seknutí v krku opäť trénovala, na pretekoch v St. Moritzi nebude chýbať © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.