Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

MS vo futbale 2018: Poľsko – Senegal (online)

 Webnoviny  19. jún 2018  184  
MS vo futbale 2018: Poľsko – Senegal (online)

SARANSK 19. júna (WebNoviny.sk) - Utorkový zápas futbalových majstrovstiev sveta v Rusku medzi reprezentáciami Poľska a Senegalu má špeciálnu príchuť pre oba tímy.

Európania hrajú vo finálnej časti šampionátu prvýkrát po 12 rokoch, výber z Afriky musel čakať o 4 roky viac. Víťaz vzájomného duelu navrátilcov by si značne zlepšil postupové šance z H-skupiny, v ktorej sú aj reprezentácie Kolumbie a Japonska.

Poliaci sa spoliehajú na Lewandowského


Poliaci sa v útoku spoliehajú na hráča Bayernu Mníchov Roberta Lewandowského, ktorý bol v uplynulej sezóne s 29 gólmi najlepším strelcom I. bundesligy a s 16 zásahmi ovládol tiež poradie európskej časti kvalifikácie na MS v Rusku. Útočník Bavorov sa môže pochváliť aj svojím výkonom zo septembra 2015, keď ako striedajúci hráč piatimi gólmi za deväť minút otočil ligový zápas proti Wolfsburgu.

Odporúčame:
MS vo futbale 2018: Kolumbia – Japonsko (online)

V tíme Senegalu je hlavnou hviezdou Sadio Mané hrajúci za anglický FC Liverpool. Krídelník strelil v uplynulej sezóne za "The Reds" 20 gólov, z toho 10 v Lige majstrov. Sané je tiež držiteľom rekordu za najrýchlejší hetrik v histórii Premier League, v máji 2015 ešte v drese Southamptonu strelil tri góly do siete Aston Villy v rozpätí 176 sekúnd.

Trénerom Senegalu je Cissé


Najlepším úspechom Poliakov na MS vo futbale sú tretie miesta zo šampionátov v rokoch 1974 a 1982, keď sa mohli spoľahnúť na hráčov ako Grzegorz Lato či Zbigniew Boniek.

Senegal vo svojom jedinom predstavení v roku 2002 prekvapil víťazstvom 1:0 v otváracom zápase MS nad obhajcom prvenstva z Francúzska, výsledkom čoho prezident Abdoulaye Wade vyhlásil v krajine štátny sviatok.

Spanilá púť "Levov z Terangy" sa vtedy skončila až štvrťfinálovou prehrou 0:1 po predĺžení s Tureckom. Trénerom Senegalu je dnes kapitán vtedajšieho tímu Aliou Cissé, ktorý sa okrem Saného bude môcť spoľahnúť na šesť hráčov z dvoch najvyšších líg v Anglicku.

MS vo futbale 2018




  • H-skupina




Poľsko - Senegal



Góly:

Žlté karty: 0 – 0

strely celkovo (na bránu): 0:0 (0:0), rohové kopy: 0:0, držanie lopty (v %): 50 – 50, rozhodcovia: videorozhodca:

Zostavy:
Poľsko: 
Senegal: 


Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:


Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk - MS vo futbale 2018: Poľsko – Senegal (online) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.