Utorok, 23. apríl 2024
Oblačno  6 °C
Mimoriadne správy

Futbal (Liga národov): Slovensko – Ukrajina (online)

 Webnoviny  16. november 2018  182  
Futbal (Liga národov): Slovensko – Ukrajina (online)

TRNAVA 16. november (WebNoviny.sk) - Slovenskí futbalisti hrajú v piatok od 20.45 na Štadióne Antona Malatinského v Trnave proti Ukrajincom svoj tretí zápas v európskej Lige národov.  Duel 1. skupiny B-divízie sa hrá pod taktovkou rozhodcovia z Čiernej Hory. Hlavným je 36-ročný Nikola Dabanovič, na čiarach mu pomáhajú krajania Milovan Djukič a Aleksandar Djikanovič.

Na lavičke slovenskej futbalovej reprezentácie je už Pavel Hapal, ktorý nahradil po októbrových udalostiach a porušení životosprávy sedmičky hráčov kádra odídeného Jána Kozáka. Prvý zahraničný kouč v novodobej ére samostatnej SR má v 24-člennej nominácii k dispozícii zmes skúsených "tridsiatnikov", ďalej hráčov, ktorých viedol a pozná z niekdajšieho účinkovania pri kormidle tímu SR "21", ako aj "navrátilca" Miroslava Stocha.

Slovensko v zápasoch Ligy národov zatiaľ nebodovalo - svoje účinkovanie v novej súťaži začalo prehrou na Ukrajine (0:1) a neuspelo ani v domácom zápase s Českom (1:2). Ukrajina je s deviatimi bodmi už istým víťazom skupiny a postupujúcim do elitnej A-divízie - okrem triumfu nad Slovenskom aj dvakrát zdolala Česko.

Reprezentácia Ukrajiny neprehrala už deväť stretnutí v sérii (bilancia: 6 - 3 - 0), naposledy ťahala za kratší koniec 9. októbra 2017 doma s Chorvátskom (0:2) v kvalifikácii o postup na MS 2018. Ukrajinci sa so Slovákmi stretli dovedna sedemkrát, majú priaznivú bilanciu 3-3-1 i skóre (8:6). Posledné slovenské víťazstvo sa zrodilo pred viac ako štyrmi rokmi - 8. 9. 2014 rozhodol Róbert Mak na Olympijskom štadióne v Kyjeve o triumfe 1:0 v kvalifikácii ME 2016.

Liga národov - 1. skupina (B-divízia)



  • Štadión Antona Malatinského v Trnave


Slovensko - Ukrajina 0:0 



  • hrá sa od 20.45


Góly:

Žlté karty: 0 – 0


strely celkovo (na bránu): 0:0, rohové kopy: 0:0, ofsajdy: 0:0, držanie lopty (v %): 50 – 50, rozhodcovia: N. Dabanovič - M. Djukič, A. Djikanovič (vš. Čierna Hora)

Zostavy:
Slovensko: 
Ukrajina: 


 

Viac k témam: Liga národov, slovenská futbalová reprezentácia, Ukrajinská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Futbal (Liga národov): Slovensko – Ukrajina (online) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.