Sobota, 20. apríl 2024
Zamračené  4,8 °C
Mimoriadne správy

Arsenal doma podľahol Watfordu

 eatsleepsport.com   2. február 2017  1391  
Arsenal doma podľahol Watfordu

Prinášame vám horúce novinky z anglickej Premier League. V utorok 31 . januára tím Arsenal nepostrážil a možno aj podcenil súperiace mužstvo z Watfordu a doma prehral 1:2. To môže ešte byť Arsenal rád, že výsledok skončil len o jeden gól, keď ešte po prvom polčase hostia viedli už 2:0.


Domáci fanúšikovia sklamaní

Arsenal má túto sezónu poriadne našliapnuté k ceste k titulu, a preto ho prehra s tabuľkovo slabším súperom poriadne zaskočila. Domáci priaznivci určite prichádzali na svoj štadión The Emirates Stadium plný optimizmu a očakávania víťazstva svojho tímu. Po zápase však odchádzali sklamaní, nakoľko ich tím predviedol jeden zo slabších výkonov.


Ako to vyzerá v tabuľke

Pri pohľade na poradie klubov v bodovacej tabuľke najvyššej anglickej ligy pritom človek márne hľadá nejakú súvislosť. Aktuálne výsledky utorkových zápasov priniesli viaceré zmeny v poradí tímov. Na prvom mieste je Chelsea s 56 bodmi, za ňou nasledujú Tottenham s Arsenalom, ktorí majú po 47 bodov, takže na prvú Chelsea je tam strata 9 bodov. Ale v porovnaní s ich utorkovými súpermi z Watfordu, ktorí sú sa nachádzajú až na 13. mieste tabuľky s 27 bodmi, je výsledok ich vzájomného merania síl veľmi znepokojivý ako pre hráčov, tak pre vedenie klubu.


Prvý gól so šťastím

Treba povedať, že si to Arsenal zavaril hneď od začiatku. Už v 10. minúte sa presadil bývalý obranca Tottenhamu Younes Kaboul, pôvodom z Francúzska, ktorý poslal Watford do vedenia strelou z oblasti mimo pokutového územia, ktorá sa odrazila od domáceho stredopoliara Aarona Ramseyho a skončila za chrbtom brankára Petra Čecha.


Bleskurýchly odskok na 2 góly

Na 2:0 sa skóre zmenilo len za necelé 3 minúty. Zhodou okolností ďalší pôvodom francúzsky hráč, obranca Etienne Capoue predviedol parádne sólo a dostal sa s loptou až k strele na Petra Čecha. Jeho strelu brankár vyrazil, ale k lopte mal najbližšie útočník Watfordu Troy Deeney a zvýšil náskok svojho tímu.


Domácim sa zadarilo až v druhom polčase

Po zmene strán sa konečne podarilo Arsenalu streliť kontaktný gól. Hrotový krídelník Alex Iwobi (pôvodom z Nigérie) priniesol svojmu tímu úľavu a nádej v 58. minúte, kedy zužitkoval krížovú prihrávku od svojho spoluhráča Alexisa Sancheza, pôvodom čílskeho pravého krídelníka. Arsenal sa prebral a snažil sa streliť aspoň vyrovnávajúci gól. Útočník Arsenalu so španielskymi koreňmi Lucas Perez trafil len brvno a okrem tejto šance už domáci toho veľa neukázali.


Štatistika zápasu

V držaní lopty boli domáci o mnoho lepší. Watford mal loptu na svojich kopačkách len 26 % času. V strelách tiež Arsenal dominoval, keď po zápase bol pomer 20 ku 10. Avšak Watford mal lepšiu mušku, ak sa dá tak povedať, pretože v strelách na bránu bol lepší ako Arsenal (6 ku 5). Dohromady bolo zahraných 14 rohových kopov, pričom 9 zahrávali domáci a 5 hostia. Čo sa týka nedovolených zákrokov, tak v tom Watford predbehol Arsenal v pomere 15 ku 12.