Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Tragický začiatok sezóny na Mount Evereste, na najvyššej hore sveta zahynuli dvaja horolezci

 Webnoviny  21. máj 2018  367  
Tragický začiatok sezóny na Mount Evereste, na najvyššej hore sveta zahynuli dvaja horolezci

KÁTHMANDU 21. mája (WebNoviny.sk) - Začiatok horolezeckej sezóny na najvyššej hore sveta už poznačili prvé tragédie. Nepálski predstavitelia informovali, že v pondelok na Mount Evereste zahynul japonský horolezec a v nedeľu jeden Macedónčan.

Japonského horolezca identifikovali ako 35-ročného Nobukazu Kurikiho a macedónskeho ako 63-ročného Gjeorgiho Petkova. Bližšie detaily nie sú známe, telá horolezcov sú stále vysoko v teréne.

Odporúčame:
Nepálskemu šerpovi sa podarilo prekonať svetový rekord v počte výstupov na Mount Everest

Horu vysokú 8 850 metrov plánuje v máji zdolať viac než 340 zahraničných horolezcov a ich miestnych horských vodcov. Cestu na vrchol hory sprístupnili úrady pre horolezcov minulý týždeň a mnohým sa už výstup vďaka dobrému počasiu aj podaril.

Viac k témam: horolezci, Mount Everest, Nepál, smrť
Zdroj: Webnoviny.sk - Tragický začiatok sezóny na Mount Evereste, na najvyššej hore sveta zahynuli dvaja horolezci © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.