Utorok, 19. marec 2024
Malá oblačnosť  -3 °C
Mimoriadne správy

Ľudia s postihnutím protestujú v poľskom parlamente, zostanú tam aj počas zhromaždenia NATO

 Webnoviny  18. máj 2018  380  
Ľudia s postihnutím protestujú v poľskom parlamente, zostanú tam aj počas zhromaždenia NATO

VARŠAVA 18. mája (WebNoviny.sk) - Ľudia s postihnutím a ich rodičia, ktorí už niekoľko týždňov protestujú v poľskom parlamente, zostanú na mieste aj počas blížiaceho sa Parlamentného zhromaždenia NATO. Informovala o tom tamojšia vláda.

Približne dvanásť protestujúcich, niektorí z nich sú na invalidnom vozíku a spia na matracoch na podlahe, sa 18. apríla usídlilo v chodbe budovy parlamentu, pričom požadujú vyšší invalidný dôchodok a viac príspevkov na zdravotnú starostlivosť a rehabilitáciu.

Odporúčame:
Poľsko vyhostí ruskú občianku za účasť na informačnej vojne a podnecovanie nenávisti k Ukrajine

Pravicová vláda im negarantovala všetky ich požiadavky a demonštrujúci sa rozhodli zotrvať na mieste. Zástupca vlády Michal Dworczyk vo štvrtok povedal, že časť, v ktorej sa nachádzajú protestujúci, bude počas stretnutia členov NATO, ktoré sa bude konať od 25. do 28. mája, zablokovaná. Poľsko členov NATO o proteste informovalo.

Viac k témam: NATO, Poľsko, poľský parlament, protest
Zdroj: Webnoviny.sk - Ľudia s postihnutím protestujú v poľskom parlamente, zostanú tam aj počas zhromaždenia NATO © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.