Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Zakladateľ Facebooku Zuckerberg navštívi Európsky parlament, témou bude ochrana osobných údajov

 Webnoviny  16. máj 2018  375  
Zakladateľ Facebooku Zuckerberg navštívi Európsky parlament, témou bude ochrana osobných údajov

BRUSEL 16. mája (WebNoviny.sk) - Šéf Facebooku Mark Zuckerberg prijal pozvanie na návštevu Európskeho parlamentu (EP), aby tam vysvetlil nedávne problémy jeho spoločnosti týkajúce sa ochrany súkromia a obvinení zo zneužitia osobných údajov.

Predseda EP Antonio Tajani uviedol, že Zuckerberg "bude v Bruseli čo najskôr, snáď už budúci týždeň" a stretne sa s parlamentnými lídrami a odborníkmi na občianske slobody a spravodlivosť.

Odporúčame:
Brusel žiada zákaz testovania kozmetiky na zvieratách, podobný postoj očakáva aj od štátov Únie

Zuckerbergova návšteva príde v čase, keď začína platiť nové Všeobecné nariadenie o ochrane údajov. Nariadenie Európskej únie, ktoré začne platiť 25. mája, dá miliónom európskych používateľov Facebooku väčšiu kontrolu nad tým, čo môžu firmy robiť s dátami o tom, čo zverejnia, vyhľadávajú alebo na čo klikajú.

Viac k témam: Antonio Tajani, Brusel, Európsky parlament, facebook, Mark Zuckerberg, ochrana osobných údajov
Zdroj: Webnoviny.sk - Zakladateľ Facebooku Zuckerberg navštívi Európsky parlament, témou bude ochrana osobných údajov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.