Piatok, 19. apríl 2024
Zamračené  6,9 °C
Mimoriadne správy

Muž nahliadol do tajných spisov o sexuálnych útokoch kardinála Pella, súd zamestnanca vyhodil

 Webnoviny  16. máj 2018  620  
Muž nahliadol do tajných spisov o sexuálnych útokoch kardinála Pella, súd zamestnanca vyhodil

CANBERRA 16. mája (WebNoviny.sk) - V Austrálii vyhodili zamestnanca súdu, ktorý v počítači nahliadol do tajných informácií súvisiacich s obvineniami kardinála Georgea Pella.

Detaily o obvineniach duchovného nie sú prístupné verejnosti, podľa polície sa však týkajú sexuálnych útokov, ktoré sa údajne stali pred desiatkami rokov.

"Súd berie bezpečnosť informácií veľmi vážne a má systémy, ktoré dokážu určiť, kde sa niekto bez povolenia dostal k informáciám," uviedli zástupcovia súdu v oficiálnej správe. "Ak zistíme, že sa niekto dostal k týmto informáciám bez povolenia, súd rázne zakročí, čo sa stalo aj v tomto prípade," dodali.

Odporúčame:
Kardinál Pell obvinený zo zneužívania pôjde pred súd, trvá na nevine a chce sa vrátiť do funkcie

Noviny Herald Sun píšu, že zamestnanca súdu vyhodili počas uplynulých dvoch týždňov, a to v rovnaký deň, ako sa dozvedeli o jeho konaní. Bližšie informácie o zamestnancovi neprezradili.

Kardinál je najvyššie postaveným vatikánskym predstaviteľom, ktorého kedy obvinili v rámci dlhoročného škandálu sexuálneho zneužívania v katolíckej cirkvi. Pell vinu odmieta.

Viac k témam: Austrália, George Pell, sexuálne obťažovanie, súd, Vatikán
Zdroj: Webnoviny.sk - Muž nahliadol do tajných spisov o sexuálnych útokoch kardinála Pella, súd zamestnanca vyhodil © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.