Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Trump prijme po Macronovi aj Merkelovú, na stretnutie s ňou má však len niekoľko minút

 Webnoviny  26. apríl 2018  256  
Trump prijme po Macronovi aj Merkelovú, na stretnutie s ňou má však len niekoľko minút

BERLÍN 26. apríla (WebNoviny.sk) - Tesne po skončení sa štátnej návštevy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona v Spojených štátoch prijme americký prezident Donald Trump v Bielom dome aj nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú.

Na rozdiel od Macrona, ktorého Trump prijal s veľkou pompou a vystrojil mu okázalý program počas trojdňovej návštevy, Merkelovú prijme len nakrátko. Trump s Merkelovou sa stretnú v piatok najskôr v Oválnej pracovni Bieleho domu na dvadsaťminútovom rokovaní a následne sa odoberú na spoločný pracovný obed.

Odporúčame:
Európska únia zrejme nedostane výnimku z amerických ciel, chystá voči Trumpovi odvetné opatrenia

Nemecký politológ Jan Techau vysvetľuje, že zrejme nejde ani tak o výraz opovrhnutia Merkelovou zo strany Trumpa, ale skôr o to, že takéto "úsporné" vzťahy sú výhodnejšie pre obe strany.

"Pre Merkelovú je dosť dôležité, aby pred svojím domácim publikom nevyvolávala dojem, že sa príliš zbližuje s Trumpom," povedal Techau.

Viac k témam: Angela Merkelová, Donald Trump, Emmanuel Macron, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Trump prijme po Macronovi aj Merkelovú, na stretnutie s ňou má však len niekoľko minút © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.