Piatok, 19. apríl 2024
Slabý dážď  7,4 °C
Mimoriadne správy

Európska únia zrejme nedostane výnimku z amerických ciel, chystá voči Trumpovi odvetné opatrenia

 Webnoviny  26. apríl 2018  269  
Európska únia zrejme nedostane výnimku z amerických ciel, chystá voči Trumpovi odvetné opatrenia

BERLÍN 26. apríla (WebNoviny.sk) - Nemecká vláda očakáva, že nové americké clá na oceľ a hliník začnú od budúceho týždňa platiť aj na dovoz z Európskej únie.

Hovorili pod podmienkou anonymity


Prezident USA Donald Trump, ktorý minulý mesiac rozhodol o uvalení 25-percentného cla na dovoz ocele a 10-percentného cla na import hliníka, poskytol Európskej únii výnimku do 1. mája.

Odporúčame:
Európska únia žiada trvalú výnimku z amerických ciel na oceľ a hliník, neponúkne žiadne ústupky

Vysokopostavení nemeckí predstavitelia však vo štvrtok uviedli, že pracujú s predpokladom, že výnimka sa nepredĺži. Hovorili však pod podmienkou zachovania anonymity.

Diskusia s Merkelovou


O problematike obchodu bude pravdepodobne počas návštevy Washingtonu v piatok s Trumpom diskutovať nemecká kancelárka Angela Merkelová. Jej cesta nasleduje hneď po tom, ako začiatkom tohto týždňa bol na štátnej návšteve USA francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Európska únia pripravila zoznam amerických produktov v hodnote zhruba 2,8 mld. eur, na ktoré plánuje uvaliť clá, ak nedostane trvalú výnimku z ciel na oceľ a hliník.

Viac k témam: Angela Merkelová, clo, Donald Trump, Európska únia, medzinárodný obchod
Zdroj: Webnoviny.sk - Európska únia zrejme nedostane výnimku z amerických ciel, chystá voči Trumpovi odvetné opatrenia © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.