Sobota, 20. apríl 2024
Zamračené  3,9 °C
Mimoriadne správy

Írsko začne vymáhať nedoplatky daní od firmy Apple, Komisia rozhodla o nelegálnej štátnej pomoci

 Webnoviny  25. apríl 2018  323  
Írsko začne vymáhať nedoplatky daní od firmy Apple, Komisia rozhodla o nelegálnej štátnej pomoci

LONDÝN 25. apríla (WebNoviny.sk) - Írsko začne vymáhať od americkej firmy Apple nedoplatky daní v sume vyše 13 mld. eur. Krajina to oznámila 19 mesiacov po tom, ako Európska komisia (EK) rozhodla, že daňová dohoda Írska s technologickým gigantom predstavovala nelegálnu štátnu pomoc.

Odporúčame:
Bin Ládinov ochrankár žije v Nemecku na sociálnych dávkach, vyplácajú mu stovky eur

EK nariadila Dublinu vymôcť od spoločnosti Apple nedoplatky daní za roky 2003 až 2014. Írsko vyjadrilo nesúhlas s rozhodnutím Komisie a uviedlo, že podkopáva integritu jeho daňového systému.

Írsky minister financií Paschal Donohoe povedal, že vláda krajiny "zásadne nesúhlasí s rozhodnutím", ale "Írsko má v úmysle dodržať svoje právne záväzné povinnosti." Spoločnosť Apple aj Írsko sa však voči rozhodnutiu Európskej komisie odvolali.

Viac k témam: Apple, Európska komisia, írsko, USA, vymáhanie pohľadávok
Zdroj: Webnoviny.sk - Írsko začne vymáhať nedoplatky daní od firmy Apple, Komisia rozhodla o nelegálnej štátnej pomoci © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.