Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Pri zemetrasení v Japonsku praskali cesty, domácnosti sú bez vody a elektriny

 Webnoviny   9. apríl 2018  374  
Pri zemetrasení v Japonsku praskali cesty, domácnosti sú bez vody a elektriny

TOKIO 9. apríla (WebNoviny.sk) - Západ Japonska v pondelok ráno zasiahlo zemetrasenie s magnitúdom 6,1. Podľa Japonskej meteorologickej agentúry udrelo v hĺbke 12 kilometrov pod mestom Oda, ktoré je vzdialené zhruba 800 kilometrov západne od Tokia.

Päť ľudí pri zemetrasení utrpelo zranenia, uviedla agentúra pre zvládanie požiarov a katastrof s tým, že väčšina z nich sú ľahké a život neohrozujúce poranenia. Ako ďalej informovala, v dôsledku otrasov na niektorých miestach praskali cesty, vyše tisíc domácností prišlo o zdroj vody a desiatky domácností zase nemajú elektrinu.

Odporúčame:
Zemetrasenie zasiahlo takmer celý štát Salvador, ulice boli plné ľudí

Podľa miestnych predstaviteľov zemetrasenie v oblasti ovplyvnilo aj železničnú dopravu, pričom desiatky spojov meškajú alebo sú zrušené. V dôsledku otrasov by podľa agentúry AP nemalo hroziť cunami. Zemetrasenie otriaslo aj mestom Izumo, kde sa nachádza jedna z najdôležitejších šintoistických svätýň. Tú otrasy nepoškodili.

Viac k témam: Japonsko, zemetrasenie, zranení
Zdroj: Webnoviny.sk - Pri zemetrasení v Japonsku praskali cesty, domácnosti sú bez vody a elektriny © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.