Utorok, 16. apríl 2024
Slabý dážď  4,6 °C
Mimoriadne správy

Semifinálové duely play-off rozhodnú o miestenke v Európskej lige

 Webnoviny  20. máj 2018  354  
Semifinálové duely play-off rozhodnú o miestenke v Európskej lige

BRATISLAVA 19. mája (WebNoviny.sk) - Na Slovensku sa premiérovo bude hrať play-off o účasť vo futbalovej Európskej lige.

Sobotňajšie posledné 10. kolo nadstavbovej časti najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2017/2018 rozhodlo o tom, že prvýkrát v histórii budú mať štyri kluby šancu zabojovať o účasť v Európskej lige (EL) v play-off.

Semifinálové duely


ŠK Slovan Bratislava obsadil po sobotňajšom víťazstve 3:2 nad MŠK Žilina druhú priečku v konečnej tabuľke Fortuna ligy a práve umiestnenie "belasých", ako víťaza národného pohára Slovnaft Cup, do tretej pozície v celkovej klasifikácii ligovej súťaže, bolo podmienkou pre to, aby sa hralo play-off o EL.

Odporúčame:
Spartak získal titul a účasť v predkole Ligy majstrov, Podbrezová a Slovan tesne vyhrali

V semifinálových dueloch play-off sa v stredu 23. mája o 17.30 h v Žiline stretne domáci MŠK (štvrté mužstvo v skupine o titul) s najlepším tímom skupiny o udržanie FC Nitra (celkovo 7. tím tabuľky), piaty AS Trenčín privíta šiesty tím v klasifikácii MFK Ružomberok. Finále sa bude hrať v nedeľu 27. mája o 17.20 h na ihrisku lepšie umiestneného mužstva v konečnej tabuľke Fortuna ligy.

"Semifinále aj finále sa budú hrať na jeden zápas. V prípade remízy po riadnom hracom čase by nasledovalo predĺženie 2x15 minút. Ak by sa ani v ňom nerozhodlo, víťaza určí penaltový rozstrel," informuje oficiálna internetová stránka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže fortunaliga.sk.

V Európskej lige budú štyri tímy


Slovensko budú v európskych pohárových klubových súťažiach reprezentovať v sezóne 2018/2019 štyri tímy. Úradujúci slovenský šampión FC Spartak Trnava začne pohárovú púť v 1. predkole Ligy majstrov.

Vicemajstrovský ŠK Slovan Bratislava a tretie mužstvo konečnej tabuľky Fortuna ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda sa predstavia v prvom predkole Európskej ligy - "belasých" i klub zo ŽItného ostrova v EL doplní aj víťaz spomenutého play-off, a to najúspešnejší z kvarteta MŠK Žilina, AS Trenčín, MFK Ružomberok, FC Nitra.


Program play-off o účasť v Európskej lige
(predstavia sa 4., 5., 6. a 7. tím tabuľky Fortuna ligy po sobotňajších stretnutiach posledného 10. kola nadstavbovej časti):

Semifinále (hrá sa v stredu 23. mája o 17.30 h):
MŠK Žilina - FC Nitra
AS Trenčín - MFK Ružomberok

Finále (hrá sa v nedeľu 27. mája o 17.20 h):
víťazi semifinále - duel sa uskutoční na ihrisku lepšie umiestneného mužstva



Viac k témam: AS Trenčín, Európska liga, FC Nitra, FC Spartak Trnava, Fortuna liga, futbal, Liga majstrov, MFK Ružomberok, MŠK Žilina
Zdroj: Webnoviny.sk - Semifinálové duely play-off rozhodnú o miestenke v Európskej lige © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.