Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Zvrat: Stane sa z obete údajnej poľovníckej korupcie páchateľ?

 Webnoviny  26. apríl 2018  339  
Zvrat: Stane sa z obete údajnej poľovníckej korupcie páchateľ?

Bratislava (WebNoviny.sk) - V kauze vypaľovania poľovníkov oligarchami, o ktorom včera informovala politická strana SaS, môže nastať nečakaný zvrat. Obeť údajnej korupcie sa môže stať sama páchateľom.

Spochybnili jeho bezúhonnosť


Proti Danielovi Štubňovi, ktorý vystupoval na tlačovej konferencii SaS, sa postavili jednotliví drobní poľovníci. Vo svojom stanovisku vyvrátili jeho tvrdenia a spochybnili jeho bezúhonnosť.

„Poľovné združenie Teplá voda Pukanec vykonáva práva poľovníctva v tomto poľovnom revíri už 20 rokov. Pán Daniel Štubňa nie je a nikdy nebol členom tohto poľovného združenia, ani nie je väčšinovým vlastníkom pozemkov v tomto poľovnom revíri, ako uviedol vo svojom verejnom vystúpení,“ konštatujú členovia poľovníckeho združenia Teplá Voda.

Označujú ho ako násilníka


Pod vyhlásenie je podpísaný predseda združenia Juraj Kelecsényi, jeho hospodár Marián Kružliak a ďalších sedem fyzických osôb. Poľovníci z okolia Pukanca naznačujú, že násilníkom je práve podnikateľ Štubňa.

Odporúčame:
Vypaľovanie farmárov a poľovníkov je nová kultúra oligarchov aj politikov, tvrdí Sulíkova SaS

Poznajú ho podľa svojich slov ako nenásytného poľovníka, ktorého cieľom je získať poľovný revír na účely následného profitovania na poľovnej zveri.

„Je nám známe, že práve on sa snažil uplácať a robil nátlak na obyčajných ľudí a majiteľov pozemkov. Takýmto agresívnym spôsobom sa snažil získať revír pre seba na úkor nás, miestnych poľovníkov,“ konštatujú občania regiónu Pukanca.

Ovplyvňoval rozhodnutie obce


Mediálne známy poľovník Daniel Štubňa sa snažil ešte pred svojím verejným vystúpením ovplyvňovať aj rozhodovanie obce Pukanec. Starostovi Jánovi Rievajovi poslal 19. apríla tohto roka listom ponuku, v ktorej žiadal za províziu 10 500 eur umožnenie výkonu práva poľovníctva a začlenenie pozemkov vo vlastníctve obce Pukanec s celkovou výmerou 105 ha do poľovnéhorevíru Teplá Voda.

Uvádza sa to v liste, ktorý ma redakcia k dispozícii a v ktorom sa pokračuje „s možnosťou ďalšej budúcej podpory pri organizácii
obecných podujatí“.

Starostu aj poslancov pozval v termíne do 23. apríla na osobné stretnutie. Nakoľko však podnikateľ Daniel Štubňa u miestnych poľovníkov a obci nepochodil, rozhodol sa riešiť dňa 25. apríla svoj podnikateľský zámer na pôde politickej strany SaS. Tá jeho aktivity využila v prospech politického boja a svojej prezentácie.


 

Viac k témam: poľovník, Pukanec, SaS Sloboda a Solidarita
Zdroj: Webnoviny.sk - Zvrat: Stane sa z obete údajnej poľovníckej korupcie páchateľ? © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.