Sobota, 20. apríl 2024
Zamračené  3,5 °C
Mimoriadne správy

Cena masla na Slovensku medziročne stúpla, jeho spotreba sa znížila

 Webnoviny  26. apríl 2018  295  
Cena masla na Slovensku medziročne stúpla, jeho spotreba sa znížila

BRATISLAVA 26. apríla (WebNoviny.sk) - Spotreba masla v slovenskom maloobchode klesla v období od apríla 2017 do marca 2018 v porovnaní s obdobím od apríla 2016 do marca 2017 o 5 % na úroveň 10,9 milióna kilogramov.

Začiatok roka priniesol zníženie cien


Pri medziročnom porovnaní cien ide o zvýšenie ceny masla až o 38 % oproti predchádzajúcim dvanástim mesiacom a k nárastu tržieb o 31 %, čo v obrate znamená 85,7 milióna eur v období apríl 2017 až marec 2018. Informovala o tom vo štvrtok spoločnosť Nielsen na základe aktuálnych výsledkov svojho maloobchodného auditu.

Odporúčame:
Veľkoobchodné ceny elektriny sú stále nižšie ako koncom vlaňajška, lacnejší je aj zemný plyn

Nárast priemernej ceny masla sa koncom roka 2017 zrýchlil a cena masla dosahovala svoje maximá, keď presiahla 9 eur za kilogram. Začiatok roka 2018 však podľa spoločnosti Nielsen priniesol očakávané zníženie jeho ceny.

Nárast o viac ako polovicu


V prvom kvartáli tohto roka sa cena masla dostala na úroveň okolo 7,2 eura za kilogram, čo predstavuje 1,8 eura za balenie 250 gramov. Napriek poklesu však bola priemerná cena masla podľa údajov spoločnosti Nielsen v prvom štvrťroku 2018 o 10 % vyššia, ako bola v rovnakom období pred rokom, a až o 53 % vyššia ako v prvom kvartáli roku 2016.

Spoločnosť Nielsen poskytuje prostredníctvom meraní pohľad na to, čo spotrebitelia kupujú, čo sledujú v médiách a prečo. Prostredníctvom týchto informácií sa snaží pomôcť odlíšiť ponuku svojich klientov od konkurenčnej, vyvíjať nové výrobky a služby a nachádzať nové príležitosti.

Viac k témam: cena, maslo, zvyšovanie cien
Zdroj: Webnoviny.sk - Cena masla na Slovensku medziročne stúpla, jeho spotreba sa znížila © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.