Piatok, 29. marec 2024
Slnečno  9,6 °C
Mimoriadne správy

Šaržu lieku Infadolan sťahujú z trhu, zrejme obsahuje cudzorodú časticu

 Webnoviny  28. marec 2018  484  
Šaržu lieku Infadolan sťahujú z trhu, zrejme obsahuje cudzorodú časticu

BRATISLAVA 28. marca (WebNoviny.sk) - Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje z úrovne distribučných spoločností, lekární liek Infadolan ung der 1x30 g (tuba Al). Konkrétne ide o šaržu 170571. Ústav tak koná na základe informácií, ktoré dostal od českej autority v utorok 27. marca v dopoludňajších hodinách.

Podľa zverejnených informácií dôvodom stiahnutia predmetnej šarže lieku z trhu je možná prítomnosť cudzorodej častice. Dostupnosť liečby pre pacientov týmto rozhodnutím ohrozená nie je, keďže sú k dispozícii iné šarže tohto lieku.

Odporúčame:
Kontrolóri sťahujú z trhu liek Bondulc, ktorý sa používa na zníženie vysokého tlaku v oku

Infadolan je masť na vonkajšie použitie, ktorá obsahuje vitamín A a vitamín D2 v bezvodom masťovom základe, vhodná na urýchlenie obnovy pokožky na postihnutom mieste.

"Liek sa používa u dospelých aj detí na neinfikované drobné rany, odreniny, popáleniny I. stupňa, na suchú popraskanú kožu a na trhliny v kožných ryhách. Na odporúčanie lekára aj na liečbu vredov predkolenia (na urýchlenie epitelizácie, hojenie vredov, ktoré majú čistú, neinfikovanú spodinu), preležanín," informoval ŠÚKL.

Viac k témam: lekárne, lieky, Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL)
Zdroj: Webnoviny.sk - Šaržu lieku Infadolan sťahujú z trhu, zrejme obsahuje cudzorodú časticu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.