Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Vybrané šarže lieku Endiex sťahujú z trhu, štátny ústav vysvetlil aj dôvod

 Webnoviny  17. december 2017  223  
Vybrané šarže lieku Endiex sťahujú z trhu, štátny ústav vysvetlil aj dôvod

BRATISLAVA 17. decembra (WebNoviny.sk) - Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje z úrovne distribučných spoločností a lekární II. triedou urgentnosti liek Endiex, cps dur 12x200 mg (blister PVC/Al), č. šarže: 2080517 a Endiex, cps dur 28x200 mg (blister PVC/Al), č. šarže: 2050517, 2060517, 2070517.

Odporúčame:
Vedci objavili liek na jedno z najzávažnejších ochorení mozgu

Oznámil to ústav na svojej webovej stránke. Dôvodom stiahnutia uvedených šarží lieku z trhu je podozrenie na možnú prítomnosť cudzorodých častíc v lieku.

Liek Endiex obsahuje nifuroxazid, používa sa pri liečbe infekčnej hnačky. Pôsobí proti väčšine choroboplodných mikroorganizmov, ktoré vyvolávajú črevné ochorenia. "Dostupnosť liečby pre pacientov týmto rozhodnutím ohrozená nie je, na trhu sú pacientom k dispozícii iné šarže tohto lieku," ubezpečil ŠÚKL.

Viac k témam: Endiex, Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL), zdravie
Zdroj: Webnoviny.sk - Vybrané šarže lieku Endiex sťahujú z trhu, štátny ústav vysvetlil aj dôvod © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.