Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Federálny sudca nariadil Trumpovej administratíve obnovenie programu pre mladých prisťahovalcov

 Webnoviny  25. apríl 2018  193  
Federálny sudca nariadil Trumpovej administratíve obnovenie programu pre mladých prisťahovalcov

SAN DIEGO 25. apríla (WebNoviny.sk) - Americký federálny sudca nariadil administratíve prezidenta Donalda Trumpa obnoviť program povoľujúci mladým ilegálnym prisťahovalcom zostať v krajine. Ukončenie programu DACA podľa washingtonského sudcu Johna D. Batesa dostatočne nezdôvodnili.

Zároveň im dal na obhájenie tohto kroku 90 dní, po uplynutí ktorých jeho rozhodnutie vstúpi do platnosti. Nasledoval tak podobné rozhodnutia sudcov z New Yorku a San Francisca.

Odporúčame:
Kim Čong-un je podľa Trumpa čestný a otvorený človek, ešte nedávno ho však častoval nadávkami

Program DACA zavedený exprezidentom Barackom Obamom chránil pred vyhostením mladých imigrantov, ktorí do USA prišli bez dokladov ešte ako deti. Donald Trump však v septembri avizoval, že ho zruší, pričom dal Kongresu šesť mesiacov na vypracovanie novej legislatívy, ktorá by osud prisťahovalcov vyriešila.

V súčasnosti je program uzavretý pre nových záujemcov, no jeho existujúci členovia si môžu svoje povolenia naďalej obnovovať, kým sa neukončia súvisiace súdne procesy.

 

Viac k témam: Donald Trump, migranti, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Federálny sudca nariadil Trumpovej administratíve obnovenie programu pre mladých prisťahovalcov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.