Štvrtok, 25. apríl 2024
Slnečno  9,9 °C
Mimoriadne správy

Kim Čong-un je podľa Trumpa čestný a otvorený človek, ešte nedávno ho však častoval nadávkami

 Webnoviny  24. apríl 2018  194  
Kim Čong-un je podľa Trumpa čestný a otvorený človek, ešte nedávno ho však častoval nadávkami

WASHINGTON 24. apríla (WebNoviny.sk) - Americký prezident Donald Trump v utorok vyhlásil, že severokórejský vodca Kim Čong-un je "veľmi otvorený a veľmi čestný". Severná Kórea si podľa Trumpa praje, aby sa summit so Spojenými štátmi konal čím skôr. Trump to vyhlásil v utorok počas štátnej návštevy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona vo Washingtone.

Trumpove výroky na adresu Kima Čong-una ostro kontrastujú s jeho vyjadreniami spred niekoľkých mesiacov, keď severokórejského vodcu takmer dennodenne častoval prostredníctvom Twittera nadávkami.

Odporúčame:
Amerika pre Macrona predstavuje nekonečné možnosti, s Trumpom preberú aj klimatickú dohodu

Vzťahy medzi Južnou Kóreou a Spojenými štátmi na jednej strane a komunistickou Kórejskou ľudovodemokratickou republikou (KĽDR) na druhej sa v posledných týždňoch výrazne zlepšili a KĽDR dokonca signalizuje ochotu zbaviť sa svojho jadrového programu.

Stále je to však najtvrdšia diktatúra na svete, ktorá podľa mnohých svedectiev naďalej zabíja vlastných občanov za politicky nepohodlné názory. Severokórejský režim väzní okolo 200-tisíc ľudí v pracovných táboroch, kde podľa odhadov Amnesty International zahynie hladom či vyčerpaním okolo 10-tisíc Severokórejčanov ročne.

Viac k témam: Donald Trump, Kim Čong-un, Severná Kórea, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Kim Čong-un je podľa Trumpa čestný a otvorený človek, ešte nedávno ho však častoval nadávkami © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.