Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Salaha Abdeslama odsúdili za prestrelku s políciou, podľa súdu mala teroristický charakter

 Webnoviny  23. apríl 2018  323  
Salaha Abdeslama odsúdili za prestrelku s políciou, podľa súdu mala teroristický charakter

BRUSEL 23. apríla (WebNoviny.sk) - Súd v Bruseli uznal Salaha Abdeslama, hlavného podozrivého z teroristických útokov vo Francúzsku z novembra 2015, vinným z pokusu o vraždu počas prestrelky s belgickou políciou v marci 2016.

Okrem neho tiež odsúdil aj jeho komplica Sofianeho Ayariho. Podľa súdu mala prestrelka jasne stanovený "teroristický charakter", pričom obaja dostali 20-ročný trest odňatia slobody. Každému tiež udelili pokutu 12-tisíc eur. Ani jeden z mužov sa na vyhlásení rozsudku nezúčastnil.

Odporúčame:
Mexický súd zakázal predaj bábiky Barbie s podobou maliarky Fridy Kahlo

Spomínaná prestrelka sa stala štyri mesiace po teroristickom útoku v Paríži, ktorý si vyžiadal 130 obetí. Obaja odsúdení pri incidente utekali pred políciou z ich skrýše na bruselskom predmestí. O tri dni neskôr ich zatkli.

Viac k témam: Belgicko, Islamský štát, Salah Abdeslam, súd, teroristický útok, terorizmus
Zdroj: Webnoviny.sk - Salaha Abdeslama odsúdili za prestrelku s políciou, podľa súdu mala teroristický charakter © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.