Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Zástupcovia G7 podporili útok spojencov USA na vojenské ciele v Sýrii, označili ho ako primeraný

 Webnoviny  17. apríl 2018  434  
Zástupcovia G7 podporili útok spojencov USA na vojenské ciele v Sýrii, označili ho ako primeraný

BEJRÚT 17. apríla (WebNoviny.sk) - Zástupcovia skupiny siedmich najvyspelejších štátov sveta G7 vydali spoločné stanovisko s Európskou úniou, v ktorom deklarovali podporu útokom západných štátov v Sýrii.

Lídri Kanady, Francúzska, Nemecka, Talianska, Japonska, Británie, Spojených štátov, ako aj Európskej únie v stanovisku tiež odsúdili chemický útok zo 7. apríla vo Východnej Ghúte. Zároveň vyjadrili "plnú podporu všetkým úsiliam zo strany Spojených štátov, Spojeného kráľovstva a Francúzska, ktorých cieľom je prostredníctvom útokov znížiť schopnosť režimu (prezidenta Bašára) al-Asada používať chemické zbrane a odvrátiť ich nasadenie v budúcnosti".

Odporúčame:
Premiérka Mayová obhajuje útok na sýrske vojenské ciele, bol vraj správny morálne aj právne

Útoky z minulej soboty označili za "obmedzené, primerané a nevyhnutné", pričom nasledovali "až po vyčerpaní všetkých diplomatických možností". Krajiny G7 tiež uviedli, že naďalej podporujú "diplomatické riešenie konfliktu v Sýrii".

Viac k témam: Bašár Asad, chemický útok, štáty G7, Sýria, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Zástupcovia G7 podporili útok spojencov USA na vojenské ciele v Sýrii, označili ho ako primeraný © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.