Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

OSN podľa Ruska bojkotuje snahy expertov o vyšetrenie chemického útoku v Sýrii

 Webnoviny  16. apríl 2018  349  
OSN podľa Ruska bojkotuje snahy expertov o vyšetrenie chemického útoku v Sýrii

BEJRÚT 16. apríla (WebNoviny.sk) - Experti z Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW) nemôžu ísť na miesto údajného chemického útoku pri Damasku, pretože im chýba povolenie zo strany Organizácie Spojených národov. V pondelok to uviedol námestník ruského ministra zahraničia Sergej Riabkov. Jeho slová by mohli naznačovať pokusy o marenie vyšetrenia.

Odporúčame:
Američania potrestajú Rusko za pomoc Sýrii, pripravujú nové sankcie

Tím OPCW pricestoval do Sýrie krátko pred sobotňajšími odvetnými útokmi vedenými USA. Stretol sa so sýrskymi predstaviteľmi, avšak ešte nenavštívil mesto Dúmá, kam má namierené. V meste sa nachádzajú ruské a sýrske jednotky. Rusko a Sýria pritom vyslanie tímu OPCW do Sýrie oficiálne privítali.

Riabkov novinárom v pondelok povedal, že sa len pred chvíľou dozvedel, prečo tam experti z OPCW nemôžu vstúpiť. Dôvodom je vraj skutočnosť, že nemajú povolenie od sekretariátu OSN.

Viac k témam: chemický útok, Organizácia pre zákaz chemických zbraní OPCW, OSN Organizácia spojených národov, Rusko, Sýria, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - OSN podľa Ruska bojkotuje snahy expertov o vyšetrenie chemického útoku v Sýrii © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.