Piatok, 29. marec 2024
Slnečno  12 °C
Mimoriadne správy

Útoky USA, Francúzska a Británie sú jasným odkazom al-Asadovi, vyhlásil generálny tajomník NATO

 Webnoviny  16. apríl 2018  372  
Útoky USA, Francúzska a Británie sú jasným odkazom al-Asadovi, vyhlásil generálny tajomník NATO

BEJRÚT 16. apríla (WebNoviny.sk) - Útoky Západu znížia schopnosť sýrskej vlády uskutočňovať nové chemické útoky. V pondelok to uviedol generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.

Ako povedal, útoky Spojených štátov, Francúzska a Británie sú "jasným odkazom" sýrskemu prezidentovi Baššárovi al-Asadovi, Rusku a Iránu, že používanie chemických zbraní je neakceptovateľné a západní spojenci nebudú stáť bokom a prizerať sa.

Odporúčame:
Prezident Asad tvrdí, že útok na ciele v Sýrii sprevádzala lživá a dezinformačná kampaň

Stoltenberg sa tak vyjadril v rozhovore pre tureckú televíznu stanicu NTV. Šéf NATO sa momentálne nachádza v Turecku, kde rokuje s prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom a ďalšími vládnymi predstaviteľmi.

Šéfka diplomacie Európskej únie Federica Mogheriniová v pondelok uviedla, že európsky blok chce po útokoch využiť veľkú konferenciu budúci týždeň na to, aby dodal nový impulz mierovým snahám v Organizácii Spojených národov.

Odporúčame:
USA vyvracajú tvrdenie Ruska o zostrelení rakiet spojeneckej armády, zasiahli vraj všetky ciele

"Ľudia trpia, ľudia umierajú a ja si myslím, že zodpovednosť musí prevziať celé medzinárodné spoločenstvo," povedala Mogheriniová. Na darcovskej konferencii pre Sýriu, ktorá sa uskutoční 24. až 25. apríla v Bruseli, sa očakáva účasť viac než 70 delegácií.

Viac k témam: Baššár al-Asad, chemické zbrane, Dúmá, Jens Stoltenberg, NATO, Sýria, Vladimir Putin, závod na výrobu papierových obrúskov
Zdroj: Webnoviny.sk - Útoky USA, Francúzska a Británie sú jasným odkazom al-Asadovi, vyhlásil generálny tajomník NATO © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.