Sobota, 20. apríl 2024
Polojasno  7 °C
Mimoriadne správy

Američania potrestajú Rusko za pomoc Sýrii, pripravujú nové sankcie

 Webnoviny  16. apríl 2018  428  
Američania potrestajú Rusko za pomoc Sýrii, pripravujú nové sankcie

WASHINGTON 16. apríla (WebNoviny.sk) - Spojené štáty pripravujú nové sankcie proti Rusku. Majú byť trestom za to, že Moskva umožnila vláde prezidenta Baššára al-Asada, aby použila v Sýrii chemické zbrane. Informovala o tom americká veľvyslankyňa pri OSN Nikki Haleyová.

Odporúčame:
Putin odsúdil útok spojencov v Sýrii ako agresiu a žiada o zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN

Podľa jej slov Rusko zablokovalo už šesť pokusov Bezpečnostnej rady o zjednodušenie vyšetrovania nasadenia chemických zbraní v Sýrii. "Medzinárodné spoločenstvo nedovolí, aby sa chemické zbrane vrátili naspäť do nášho každodenného života," zdôraznila. Skutočnosť, že to Rusko kryje, sa musí podľa jej vyjadrenia skončiť.

Odporúčame:
USA vyvracajú tvrdenie Ruska o zostrelení rakiet spojeneckej armády, zasiahli vraj všetky ciele

Spojené štáty, Francúzsko a Británia v reakcii na pravdepodobné použitie chemických zbraní v meste Dúmá podnikli v Sýrii útok, aby potrestali al-Asadov režim a odradili ho od používania takýchto zbraní v budúcnosti. Americký prezident Donald Trump v nedeľu uviedol, že raketový útok na zbrojné ciele v Sýrii bol uskutočnený "dokonale".

Viac k témam: Baššár al-Asad, Bezpečnostná rada OSN, chemické zbrane, chemický útok, Donald Trump, Nikki Haleyová, OSN Organizácia spojených národov, Rusko, sankcie proti Rusku, Sýria, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Američania potrestajú Rusko za pomoc Sýrii, pripravujú nové sankcie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.