Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Bývalá prvá dáma Barbara Bushová je vo veľmi vážnom zdravotnom stave

 Webnoviny  15. apríl 2018  307  
Bývalá prvá dáma Barbara Bushová je vo veľmi vážnom zdravotnom stave

HOUSTON 15. apríla (WebNoviny.sk) - Bývalá americká prvá dáma Barbara Bushová je vo veľmi vážnom zdravotnom stave a nebude pokračovať v liečbe, informoval v nedeľu hovorca rodiny Bushovcov.

"Po poslednej sérii hospitalizácií a konzultácii s rodinou a lekármi sa 92-ročná pani Bushová rozhodla, že nebude pokračovať v ďalšej liečbe a bude sa sústrediť už len na paliatívnu starostlivosť," uviedol Jim McGrath v tlačovej správe.

Odporúčame:
Bývalý kandidát na prezidenta USA, senátor John McCain, má rakovinu mozgu

Nespresnil pritom, aké zdravotné problémy trápia Bushovú, no už celé desaťročia podstupovala liečbu v súvislosti s Gravesovou-Basedowovou chorobou.

Bushová je jednou z dvoch prvých dám, ktorá bola zároveň matkou prezidenta. Tou druhou bola Abigail Adamsová, manželka Johna Adamsa a matka Johna Quincyho Adamsa. Za Georgea H.W. Busha sa vydala v roku 1945.

Mali spolu šesť detí a manželmi sú dlhšie ako akýkoľvek iný americký prezidentský pár v dejinách. Osem rokov po tom, ako s manželom opustili Biely dom, stáli po boku ich syna Georgea W. Busha počas jeho inaugurácie.

Viac k témam: Barbara Bushová, George H.W. Bush, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Bývalá prvá dáma Barbara Bushová je vo veľmi vážnom zdravotnom stave © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.