Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Vysokopostavení predstavitelia znepriatelených Kóreí sa opäť stretnú, chcú zlepšiť vzájomné vzťahy

 Webnoviny  24. marec 2018  210  
Vysokopostavení predstavitelia znepriatelených Kóreí sa opäť stretnú, chcú zlepšiť vzájomné vzťahy

SOUL 24. marca (WebNoviny.sk) — Vysokopostavení predstavitelia oboch znepriatelených Kóreí sa zúčastnia budúci týždeň na rokovaniach, ktoré sa budú zaoberať prípravami na aprílový summit.

Jeho cieľom bude zlepšiť vzájomné vzťahy a vyriešiť spory okolo severokórejského jadrového programu. Stretnú sa na ňom juhokórejský prezident Mun Če-in a severokórejský líder Kim Čong-un. Prípravné rokovania pred summitom sa uskutočnia 29. marca v pohraničnej obci Pchanmundžom.

Obe krajiny sa na summite dohodli počas návštevy juhokórejskej delegácie prezidenta Muna začiatkom marca v Pchjongjangu. Juhokórejskí vyslanci tiež vyrokovali potenciálne stretnutie medzi Kimom a americkým prezidentom Donaldom Trumpom, ktoré by sa mohlo uskutočniť koncom mája.

Lídri oboch Kóreí rokovali od Kórejskej vojny (1950-1953) osobne doteraz iba dvakrát.

Viac k témam: Južná Kórea, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika
Zdroj: Webnoviny.sk - Vysokopostavení predstavitelia znepriatelených Kóreí sa opäť stretnú, chcú zlepšiť vzájomné vzťahy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.