Štvrtok, 18. apríl 2024
Mimoriadne správy

Dráma vo Francúzsku má ďalšiu obeť. Zomrel policajt, ktorý sa vymenil za rukojemníčku

 Webnoviny  24. marec 2018  168  
Dráma vo Francúzsku má ďalšiu obeť. Zomrel policajt, ktorý sa vymenil za rukojemníčku

TREBES 24. marca (WebNoviny.sk) — Policajt, ktorý sa v piatok vymenil za rukojemníčku počas rukojemníckej drámy v supermarkete vo francúzskom meste Trebes, podľahol svojim zraneniam.

Minister vnútra Gérard Collomb v sobotu na Twitteri uviedol, že 45-ročný podplukovník Arnaud Beltrame "zomrel za svoju krajinu". Beltrame sa neozbrojený ponúkol 25-ročnému útočníkovi Redouaneovi Lakdimovi výmenou za jednu zadržiavanú ženu. Tajne si zobral so sebou mobil, aby polícia vonku vedela, čo sa deje v supermarkete.

Odporúčame:
K útoku vo Francúzsku sa hlási Islamský štát, polícia už identifikovala páchateľa

Policajti vtrhli do obchodu po tom, čo začuli výstrely, pričom ozbrojenca zabili. Beltrame utrpel ťažké zranenia a jeho smrťou stúpol počet obetí na štyri, 16 ľudí utrpelo zranenia.

Lakdim podľa polície najskôr ukradol auto v meste Carcassonne, pričom zabil jedného z cestujúcich vo vozidle. Následne vnikol do supermarketu v meste Trebes, kde počas rukojemníckej drámy zabil ďalšie dve osoby. K útoku sa prihlásil Islamský štát.

Lakdim podľa vlády žiadal prepustenie teroristu Salaha Abdeslama, ktorý ako jediný ostal nažive po útokoch z novembra 2015. Na šiestich rôznych miestach v Paríži vrátane hudobného klubu Bataclan vtedy prišlo o život 130 ľudí.

Viac k témam: Francúzsko, Islamský štát, rukojemníci, terorizmus
Zdroj: Webnoviny.sk - Dráma vo Francúzsku má ďalšiu obeť. Zomrel policajt, ktorý sa vymenil za rukojemníčku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.