Štvrtok, 25. apríl 2024
Slnečno  7,5 °C
Mimoriadne správy

Výbuch chemičky v Kralupoch nad Vltavou si vyžiadal šesť mŕtvych a niekoľko zranených

 Webnoviny  22. marec 2018  300  
Výbuch chemičky v Kralupoch nad Vltavou si vyžiadal šesť mŕtvych a niekoľko zranených

PRAHA 22. marca (WebNoviny.sk) - Pri dopoludňajšej explózii v areáli chemičky v meste Kralupy nad Vltavou v Stredočeskom kraji zomrelo vo štvrtok šesť ľudí, ďalší utrpeli zranenia. Informuje o tom český spravodajský portál iDNES.cz.

„Podľa prvotných informácií nastal v jednej z firiem v areáli výbuch. Všetky okolnosti a príčiny zisťujeme,“ uviedla hovorkyňa polície Markéta Johnová s tým, že na miesto vyrazili všetky zložky integrovaného záchranného systému.

Odporúčame:
Súd uzavrel kauzu bombového výbuchu v Euromonte, Mišenka pôjde na 23 rokov do väzenia

„Bolo nájdených šesť mŕtvych osôb a sú tu aj ďalšie ťažké zranenia,“ informovala hovorkyňa stredočeských hasičov Vladimíra Kereková.

Z dôvodu výbuchu v kralupskej rafinérii aktivovala nemocnica v Prahe na Vinohradoch takzvaný traumaplán, ktorý sa vyhlasuje pri mimoriadnej udalosti.

Podľa informácií od Kerekovej ide o areál firmy Synthos. Tá sa zaoberá výrobou emulzných kaučukov a tiež speňovateľného polystyrénu. K výbuchu tu došlo už aj v októbri 2015. Zranenia vtedy utrpeli dvaja ľudia.

Viac k témam: Česká republika, výbuch
Zdroj: Webnoviny.sk - Výbuch chemičky v Kralupoch nad Vltavou si vyžiadal šesť mŕtvych a niekoľko zranených © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.