Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Čínsky prezident bude chrániť každý centimeter územia, svoj prejav adresoval najmä dvom krajinám

 Webnoviny  20. marec 2018  273  
Čínsky prezident bude chrániť každý centimeter územia, svoj prejav adresoval najmä dvom krajinám

PEKING 20. marca (WebNoviny.sk) - Čínsky prezident Si Ťin-pching v utorok vyhlásil, že počas svojho druhého funkčného obdobia bude chrániť "každý centimeter" čínskeho územia, zlepší životy jeho obyvateľov a podporí oživenie čínskej kultúry. Vyjadril sa tak pred takmer 3 000 delegátmi na záverečnom zasadnutí parlamentu.

Prejav prezidenta, najmocnejšieho čínskeho lídra za posledné desaťročia, sa pritom považuje za priame varovanie Taiwanu a Hongkongu. "Ani jeden centimeter našej úžasnej vlasti jednoznačne nemôže byť a jednoznačne ani nebude oddelený od Číny," povedal Si v prejave. Všetky takéto pokusy označil za vopred "odsúdené na zánik".

Odporúčame:
Čína nechce obchodnú vojnu so Spojenými štátmi a vyzýva k racionálnemu prístupu

Si bude zjavne riadiť smerovanie krajiny ešte ďalšie desaťročia, keďže nedávno si nechal odhlasovať zrušenie obmedzení týkajúcich sa počtu funkčných období. To prakticky znamená, že môže ostať pri moci neobmedzene.

Viac k témam: Čína, Hongkong, Taiwan
Zdroj: Webnoviny.sk - Čínsky prezident bude chrániť každý centimeter územia, svoj prejav adresoval najmä dvom krajinám © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.