Štvrtok, 25. apríl 2024
Slnečno  9 °C
Mimoriadne správy

Ruské lietadlo narušilo estónsky vzdušný priestor, veľvyslancovi doručili protestnú nótu

 Webnoviny  12. marec 2018  424  
Ruské lietadlo narušilo estónsky vzdušný priestor, veľvyslancovi doručili protestnú nótu

TALLINN 12. marca (WebNoviny.sk) - Vzdušný priestor Estónska v pondelok na minútu narušilo ruské vojenské dopravné lietadlo. Informovalo o tom estónske ministerstvo obrany.

K narušeniu došlo pri estónskom ostrove Vaindloo vo Fínskom zálive. Estónske ministerstvo zahraničných vecí v súvislosti s týmto incidentom odovzdalo ruskému veľvyslancovi protestnú nótu. V tomto roku ide zatiaľ o prvé narušenie estónskeho vzdušného priestoru ruským lietadlom. Za minulý rok boli zaznamenané dva takéto prípady, v roku 2016 ich bolo sedem.

Estónsky ostrov Vaindloo leží pomerne blízko letového koridoru, ktorý využíva ruská armáda na presun vojenských lietadiel medzi Petrohradom a ruskou enklávou Kaliningrad, ktorá leží medzi Litvou a Poľskom.

Viac k témam: Estónsko, lietadlo, Rusko
Zdroj: Webnoviny.sk - Ruské lietadlo narušilo estónsky vzdušný priestor, veľvyslancovi doručili protestnú nótu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.