Utorok, 23. apríl 2024
Zamračené  6,1 °C
Mimoriadne správy

Čínu tešia plánované rokovania Spojených štátov a KĽDR, tvrdí Donald Trump

 Webnoviny  10. marec 2018  316  
Čínu tešia plánované rokovania Spojených štátov a KĽDR, tvrdí Donald Trump

WASHINGTON 10. marca (WebNoviny.sk) - Americký prezident Donald Trump uviedol, že Čína sa teší z plánovaných rokovaní medzi USA a Severnou Kóreou.

Trump sa rozprával s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom v piatok po tom, ako potvrdil, že sa stretne so severokórejským lídrom Kim Čong-unom. "Si Ťin-pching oceňuje, že USA uprednostňujú riešenie problému diplomatickou cestou a nie zlovestnou alternatívou," uviedol prezident USA prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter a dodal, že Čína je pripravená pomôcť s riešením súčasnej situácie.

Odporúčame:
KĽDR je pripravená rokovať s USA, ide o prelomovú udalosť

Trump predtým niekoľkokrát vyzval Čínu, aby požiadala Severnú Kóreu o zastavenie jadrového programu, ktorý USA ostro kritizujú.

Viac k témam: Čína, Donald Trump, Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, Si Ťin-pching, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Čínu tešia plánované rokovania Spojených štátov a KĽDR, tvrdí Donald Trump © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.