Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Vojak Wong zastrelil najskôr tri pracovníčky strediska pre vojnových veteránov, potom sa zabil

 Webnoviny  10. marec 2018  482  
Vojak Wong zastrelil najskôr tri pracovníčky strediska pre vojnových veteránov, potom sa zabil

YOUNTVILLE 10. marca (WebNoviny.sk) - Rukojemnícka dráma v kalifornskom stredisku pre liečbu vojnových veteránov v meste Yountville si vyžiadala štyroch mŕtvych. Medzi nimi sú tri pracovníčky programu Pathway Home, a to 42-ročná Jennifer Golick, 29-ročná Jennifer Gonzalez a 48-ročná riaditeľka Christine Loeber, a tiež 36-ročný páchateľ, bývalý vojak a pacient zavraždených Albert Wong.

Telá objavili približne osem hodín po tom, ako sa strelec dostal na párty pri príležitosti odchodu dvoch zamestnankýň zariadenia, kde sa nachádza približne tisíc veteránov z Iraku a Afganistanu s posttraumatickou stresovou poruchou. Informácie potvrdil zástupca tamojšej polície Chris Childs.

Odporúčame:
Video: Pri streľbe na strednej škole v Alabame zomrela študentka, polícia zaistila zbraň

Polícia prišla do strediska dopoludnia, pričom sa dostala do prestrelky s páchateľom. Na miesto vyslali aj vyjednávačov, ktorým sa však nepodarilo nadviazať kontakt so strelcom. Ten pôsobil počas trojročnej aktívnej služby v pechote americkej armády, ktorú opustil v auguste 2013. Rok pracoval aj v Afganistane. Za svoje zásluhy dostal štyri medaily.

Viac k témam: polícia, streľba, USA, vojnoví veteráni
Zdroj: Webnoviny.sk - Vojak Wong zastrelil najskôr tri pracovníčky strediska pre vojnových veteránov, potom sa zabil © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.