Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Sýrske vládne jednotky vo Východnej Ghúte postupujú, obsadili viacero miest a dedín pri Damasku

 Webnoviny   4. marec 2018  230  
Sýrske vládne jednotky vo Východnej Ghúte postupujú, obsadili viacero miest a dedín pri Damasku

BEJRÚT 4. marca (WebNoviny.sk) - Sýrske vládne jednotky a spojenecké milície obsadili najmenej šesť dedín a miest v rebelmi ovládanej Východnej Ghúte pri Damasku. Informovali o tom sýrske štátne médiá aj tamojší aktivisti. Pre vládne sily je to najväčší postup v oblasti, kde minulý mesiac začali s ofenzívou.

Odporúčame:
Zaútočíme aj na sýrsku armádu, ak bude chrániť Kurdov, vyhráža sa Turecko

Rebeli v nedeľu spustili v oblasti protiofenzívu, pričom svojich bojovníkov poslali pri sérii útokov za vládnu líniu. Podľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva rebeli prevzali kontrolu nad minimálne jedným mestom. Boje v oblasti pokračujú.

Východná Ghúta, ktorá je domovom zhruba 400-tisícom ľudí, je už niekoľko týždňov pod obliehaním a denným bombardovaním. Rusko a sýrska vláda v oblasti vytvorili takmer pred týždňom humanitárny koridor pre civilistov, žiadny z nej ale neodišiel.

Viac k témam: Damask, Sýria
Zdroj: Webnoviny.sk - Sýrske vládne jednotky vo Východnej Ghúte postupujú, obsadili viacero miest a dedín pri Damasku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.