Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Al-Káida chce stále zaútočiť na Západ, varuje dánska spravodajská služba

 Webnoviny  12. január 2018  82  
Al-Káida chce stále zaútočiť na Západ, varuje dánska spravodajská služba

KODAŇ 12. januára (WebNoviny.sk) - Teroristická organizácia al-Káida má podľa predstaviteľov dánskej spravodajskej služby "stále ambície zaútočiť na Západ", pričom podpora pre túto extrémistickú sieť by mohla vzrásť v súvislosti s oslabením organizácie Islamský štát.

Finn Borch Andersen, šéf dánskej Bezpečnostnej a spravodajskej služby, v piatok uviedol, že kapacity al-Káidy sú hlavne v severnej, západnej a východnej Afrike a Jemene, ale sieť má "významnú prítomnosť" aj v Sýrii, čo môže predstavovať hrozbu pre Západ.

Odporúčame:
Al-Káida vyzýva na útoky proti Spojeným štátom, reaguje na Trumpovo vyhlásenie o Jeruzaleme

Borch Andersen konštatoval, že zahraniční bojovníci, ktorí ušli zo Sýrie a Iraku, sú "teroristickou hrozbou". Dodal však, že prístup do Európy je "obmedzený zvýšenými bezpečnostnými opatreniami", ako sú napríklad hraničné kontroly vnútri Európskej únie.

Viac k témam: al-Káida, terorizmus
Zdroj: Webnoviny.sk - Al-Káida chce stále zaútočiť na Západ, varuje dánska spravodajská služba © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.