Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Premiérka Szydlová dostala dôveru parlamentu, podľa opozície sú ich zákony nedemokratické

 Webnoviny   7. december 2017  71  
Premiérka Szydlová dostala dôveru parlamentu, podľa opozície sú ich zákony nedemokratické


  • aktualizované 7. decembra, 15:08


VARŠAVA 7. decembra (WebNoviny.sk) — Poľský parlament vyjadril vo štvrtok dôveru premiérke Beate Szydlovej a jej vláde. Szydlovej kabinet získal 239 hlasov, 168 poslancov bolo proti, sedemnásti neboli prítomní.

Štvrtkové hlasovanie o vyslovení nedôvery zvolala opozičná strana Občianska platforma, ktorá tvrdí, že nové zákony presadzované súčasnou vládou sú nedemokratické a vzďaľujú Poľsko od Európskej únie.

Odporúčame:
Premiérka Beata Szydlová naznačila, že ju vo funkcii vymenia

Poľský prezident Andrzej Duda sa vo štvrtok stretol so Szdylovou a Jaroslawom Kaczynskim, aby prediskutovali možné zmeny vo vláde, o ktorých plánovala vládna strana Právo a spravodlivosť rokovať.

Hoci má Szydlovej vláda podporu verejnosti, Kaczynski údajne presadzuje zmenu. V prípade takýchto zmien by premiérku v jej funkcii musel nahradiť iný politik, podľa predpokladov by to bol minister financií Mateusz Morawiecki.



Viac k témam: Andrzej Duda, Beata Szydlová, Jaroslaw Kaczyňski, Poľsko
Zdroj: Webnoviny.sk - Premiérka Szydlová dostala dôveru parlamentu, podľa opozície sú ich zákony nedemokratické © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.