Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Slovenské tenistky čaká play-off Pohára federácie, Kužmová a Šramková už v Minsku trénovali

 Webnoviny  17. apríl 2018  298  
Slovenské tenistky čaká play-off Pohára federácie, Kužmová a Šramková už v Minsku trénovali

MINSK 17. apríla (WebNoviny.sk) - Slovenské tenistky majú za sebou prvé hodiny pobytu v Minsku, ktorý bude dejiskom víkendového stretnutia Bielorusko - SR v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2019 reprezentačných družstiev žien.

Nedokážu odhadnúť účasť fanúšikov na stretnutí


"Minsk je pekné, čisté, zelené mesto. So skvelými športoviskami. Mesto je vyľudnené. Bielorusi majú trojdňové voľno, keďže je tam sviatok podobný ako u nás dušičky, a tak vycestovali na svoje chaty. Organizátori preto nevedia odhadnúť, koľko divákov príde na stretnutie," referoval z Minska pre web stz.sk vedúci slovenskej výpravy Ľubomír Páleník.

Odporúčame:
Schmiedlová sa po triumfe v Bogote vyšvihla v rebríčku, svetovou jednotkou stále Halepová

Kurt s tvrdým povrchom Rebound Ace v hale Čižovka s osemtisícovou kapacitou si pod vedením kapitána Mateja Liptáka už vyskúšali Viktória Kužmová a Rebecca Šramková.

Hala bežne slúži hokejistom


"Lopty majú nízky odskok, hráčky si musia zvyknúť. Hala slúži bežne hokejistom, zostali v nej mantinely, ale sú prekryté. Všetko je dobre pripravené, máme príjemný hotel, v ktorom organizátori pripravujú na štvrtok banket," pokračoval Páleník. K slovenskému tímu sa pridajú v utorok pred polnocou miestneho času zostávajúce dve hráčky - Karolína Schmiedlová a Jana Čepelová.

Tri bieloruské hráčky majú za sebou úspešné vystúpenie na antukovom turnaji WTA vo švajčiarskom Lugane, kde bola Arina Sobolenková finalistkou dvojhry i štvorhry po boku Very Lapkovej, ktorá navyše dosiahla singlovú semifinálovú účasť. Alexandra Sasnovičová uhrala v Lugane 2. kolo. "Bielorusky trénujú už v kompletnom zložení. Prispôsobujú sa prechodu z antuky na tvrdý povrch," dodal vedúci výpravy SR.

 

Viac k témam: Bielorusko, Jana Čepelová, Karolína Schmiedlová, Pohár federácie - Fed Cup, Rebecca Šramková, tenis, viktória kužmová
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenské tenistky čaká play-off Pohára federácie, Kužmová a Šramková už v Minsku trénovali © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.