Utorok, 16. apríl 2024
Mimoriadne správy

Švédi budú mať na MS v hokeji niekoľko hráčov z NHL, brankár Lundqvist povedal Grönborgovi nie

 Webnoviny  16. apríl 2018  198  
Švédi budú mať na MS v hokeji niekoľko hráčov z NHL, brankár Lundqvist povedal Grönborgovi nie

ŠTOKHOLM 16. apríla (WebNoviny.sk) - Tréner švédskej hokejovej reprezentácie Rikard Grönborg nemôže rátať na májových majstrovstvách sveta v Dánsku so skúseným brankárom Henrikom Lundqvistom.

Dlhoročná opora klubu zámorskej NHL New York Rangers svoju absenciu zdôvodnil zdravotnými problémami. "Bolo to otvorené, ale potreboval som zistiť priority smerom k ďalšej sezóne. Podstúpil som vyšetrenie kolena, po ktorom bolo jasné, že na šampionát nemôžem ísť," povedal H. Lundqvist pre SVT Nyheter.

Odporúčame:
Reprezentáciu zo zámoria posilnia Sekera, Jurčo a Jaroš, Pánik s Halákom definitívne neprídu

Svoje áno koučovi Grönborgovi spomedzi hráčov NHL povedal napríklad brankár Anders Nilsson, obrancovia Oliver Ekman-Larsson, John Klingberg, Erik Gustafsson, Adam Larsson a útočníci Mika Zibanejad, Mikael Backlund, Jacob de la Rose, Johan Larsson či Magnus Pääjärvi. Všetci by mali za Švédsko nastúpiť už týždeň pred šampionátom na domácom turnaji Euro Hockey Tour.

Švédi sa na MS 2018 predstavia v základnej A-skupine v Kodani a postupne nastúpia proti Bielorusom, Čechom, Francúzom, Rakúšanom, Slovákom, Švajčiarom a Rusom.

Viac k témam: hokej, Majstrovstvá sveta v hokeji MS v hokeji 2018, NHL, švédska hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Švédi budú mať na MS v hokeji niekoľko hráčov z NHL, brankár Lundqvist povedal Grönborgovi nie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.