Utorok, 23. apríl 2024
Mimoriadne správy

Zranený Pačinda bude DAC vo Fortuna lige chýbať niekoľko týždňov, Šatka a Davis môžu opäť hrať

 Webnoviny  10. apríl 2018  260  
Zranený Pačinda bude DAC vo Fortuna lige chýbať niekoľko týždňov, Šatka a Davis môžu opäť hrať

DUNAJSKÁ STREDA 10. apríla (WebNoviny.sk) - S desiatimi gólmi najlepší strelec FC DAC 1904 Dunajská Streda v sezóne 2017/2018 Erik Pačinda bude pre zranenie zadného stehenného svalu dlhšie nútene pauzovať a nebude k dispozícii klubu, ktorý šesť kôl pred koncom figuruje na 2. mieste tabuľky s odstupom 9 bodov na lídra FC Spartak Trnava.

Nedohral víťazný zápas


Dvadsaťosemročný ofenzívny univerzál musel odísť predčasne z ihriska už v 10. min. nedeľňajšieho víťazného zápasu v Trenčíne proti AS (3:1). "Pri šprinte do vyloženej gólovej pozície sa chytil za ľavé stehno, ľahol si na zem a bolo jasné, že súboj pod hradom Matúša Čáka nedohrá. Ako ukázali následné lekárske vyšetrenia, utrpel svalové zranenie, ktorého predpokladaná doba rekonvalescencie potrvá niekoľko týždňov," informuje oficiálna internetová stránka klubu zo Žitného ostrova na margo slovenského reprezentanta Pačindu, ktorý debutoval v A-tíme SR 25. marca vo víťaznom finále turnaja v Bangkoku proti Thajsku (3:2) a hneď aj skóroval v najcennejšom drese.

Odporúčame:
Brankár Kováč sa stal najstarším hráčom Fortuna ligy, rekordéra Bartka prekonal o pár dní

V spomenutom nedeľňajšom ligovom stretnutí v Trenčíne odišiel predčasne z trávnika aj Eric Javier Davis Grajales, ktorý odohral necelú hodinu. "V jeho prípade išlo o kŕče, striedal z preventívnych dôvodov. Zdravotne je v poriadku," uvádza dunajskostredský klubový web na margo 27-ročného panamského ľavého obrancu či krídelníka.

Ďalšie zranenia


Pre bolesti lýtka po návrate z Bangkoku nenastúpil za FC DAC v ostatných dvoch zápasoch Fortuna ligy obranca Ľubomír Šatka, ktorý rovnako ako Pačinda tiež debutoval v národnom tíme v Bangkoku.

"Pilier našej defenzívy by však už na sobotňajší duel proti Žiline mal byť trénerom k dispozícii," informuje web DAC na margo 22-ročného talentovaného stopéra.

Zdravotné problémy so slabinami trápia Rolanda Černáka, reprezentant SR do 21 rokov tiež nehral v posledných dvoch ligových vystúpeniach. "V prípade Rolanda by nemalo ísť o vážnejšie zranenie, ale čakajú ho ešte ďalšie vyšetrenia v priebehu tohto týždňa, po ktorých budeme múdrejší," píše sa na oficiálnej internetovej stránke dunajskostredského klubu v súvislosti s 21-ročným útočníkom.

Viac k témam: Erik Pačinda, FC DAC 1904 Dunajská Streda, Fortuna liga, futbal, zranenie
Zdroj: Webnoviny.sk - Zranený Pačinda bude DAC vo Fortuna lige chýbať niekoľko týždňov, Šatka a Davis môžu opäť hrať © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.