Streda, 24. apríl 2024
Slabý dážď  3,1 °C
Mimoriadne správy

Dunajská Streda po troch rokoch porazila Spartak Trnava, rozhodujúci gól strelil Bayo

 Webnoviny   1. apríl 2018  365  
Dunajská Streda po troch rokoch porazila Spartak Trnava, rozhodujúci gól strelil Bayo

DUNAJSKÁ STREDA 1. apríla (WebNoviny.sk) - Spartak Trnava utrpel prvú prehru v tomto kalendárnom roku, keď podľahol v Dunajskej Strede tesne 0:1 v nedeľňajšom stretnutí 3. kola skupiny o titul v nadstavbovej časti slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2017/2018. DAC dokázal triumfovať nad Trnavou vôbec prvýkrát od júla 2015.

O troch bodoch pre domácich rozhodol po piatich minútach na trávniku v 60. min striedajúci Vakoun Issouf Bayo, ktorý pekne prenikol cez obranu súpera a zoči-voči brankárovi Martinovi Chudému sa nepomýlil. Trnava mohla v nadstavenom čase vyrovnať, no najprv zasiahol brankár domácich Patrik Macej a hlavička Marvina Egha tesne minula jeho svätyňu.

Odporúčame:
Aktualizované: Tesné víťazstvo Slovana Bratislava, Zlaté Moravce získali remízou prvý tohtoročný bod

DAC svoj triumf však vykúpil zranením Lukáša Čmelíka, ktorý si zo vzdušného súboja s Martinom Tóthom odniesol slabší otras mozgu. Trnavský obranca si napokon za zákrok vyslúžil žltú kartu.

Dunajská Streda v tabuľke skupiny o titul okupuje tretie miesto, na druhý Slovan Bratislava má manko dvoch bodov, Trnava zostala na čele klasifikácie s náskokom siedmich bodov na "belasých". Spartak najbližšie doma privíta v sobotu 7. apríla práve Slovan Bratislava.

Fortuna liga 2017/2018 - nadstavbová časť 



  • skupina o titul - 3. kolo - nedeľa:


FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Spartak Trnava 1:0 (0:0)
Gól: 60. Bayo, ŽK: 7. Záhumenský, 44. Koštrna, 58. Herc, 59. Blackman, 90.+ Kalmár, 90.+ Macej - 44. Čivič, 52. Martin Tóth, 67. Pehlivan, 90.+ Egho, rozhodovali: Glova - Slyško, Mókoš

Zostavy:
Dunajská Streda: Macej - Blackman, Koštrna, T. Huk, Záhumenský - Herc (74. Divkovič), Kalmár, Pambou - Čmelík (55. Bayo), Pačinda (88. Vida), E. Davis
Trnava: M. Chudý - A. Kadlec, Martin Tóth, Godál, Čivič - L. Greššák, Pehlivan (70. Yilmaz) - A. Sloboda, Š. Pekár (62. Egho), Čanturišvili - Ofosu (81. Brigant)

Hlasy (zdroj: TV Dajto): 

Erik Pačinda (kapitán Dunajskej Stredy): "Z našej strany to bol veľmi dobrý zápas, zvládnutý po taktickej i hernej stránke. Som rád, že sa nám prvýkrát v sezóne a po dlhšom čase podarilo zdolať Trnavu. Útočník je na to, aby čakal na svoju šancu. Bayo prišiel na trávnik ako striedajúci hráč a gólom rozhodol dnešné stretnutie. Do konca ligovej súťaže zostáva sedem zápasov, bude to ešte zaujímavé, Urobíme všetko, aby sme získali čo najviac bodov."

Lukáš Greššák (kapitán Spartaka Trnava): "Tieto zápasy sú bojovné. Hralo sa vo výbornej atmosfére, každému prajem takéto stretnutia. My sme prišli do Dunajskej Stredy s určitým cieľom, ktorí sme nesplnili. Odchádzame domov sklamaní. Domáci hrali tvrdo, s nasadením, až s prehnanou bojovnosťou. Túto prehru si preberieme, ideme ďalej. Nemôžeme sa opúšťať. Slovan Bratislava znížil odstup na sedem bodov. Keď sa sústredíme na seba a budeme ďalšie duely zvládať, náš náskok môže byť aj väčší."

Viac k témam: FC DAC 1904 Dunajská Streda, Fortuna liga, futbal
Zdroj: Webnoviny.sk - Dunajská Streda po troch rokoch porazila Spartak Trnava, rozhodujúci gól strelil Bayo © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.