Štvrtok, 18. apríl 2024
Malá oblačnosť  4,1 °C
Mimoriadne správy

Osaková v Miami zatočila so Serenou, 23-násobnej grandslamovej šampiónke povolila iba päť gemov

 Webnoviny  22. marec 2018  233  
Osaková v Miami zatočila so Serenou, 23-násobnej grandslamovej šampiónke povolila iba päť gemov

MIAMI 22. marca (WebNoviny.sk) - Americká tenistka Serena Williamsová sa už po 1. kole rozlúčila s hlavnou súťažou dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory Miami Open presented by Itaú v americkom Miami na Floride.

Osaková bola extrémne nervózna


Bývalá svetová jednotka a osemnásobná miestna šampiónka na tomto prestížnom podujatí nestačila na Japonku Naomi Osakovú a za 77 minút jej podľahla 3:6, 2:6. Osaková (22. v renkingu WTA) potvrdila skvelú formu a po celkovom triumfe na predchádzajúcom turnaji elitnej kategórie Premier Mandatory v Indian Wells si predĺžila víťaznú sériu na osem stretnutí.

Odporúčame:
Osaková vo finále v Indian Wells povolila Kasatkinovej iba päť gemov

"Bola som extrémne nervózna, keď som vstupovala na dvorec. Mnohí to možno nevedia, ale Serena je moja obľúbená hráčka od detstva a už len nastúpiť proti nej bol splnený sen. Som veľmi vďačná a šťastná, že sa mi podarilo zvíťaziť," povedala 20-ročná Naomi Osaková v prvom rozhovore ešte na kurte, cituje ju oficiálny portál WTA.

Serena hrala v Miami na voľnú kartu


Dvadsaťtrinásobná grandslamová šampiónka S. Williamsová sa len pozvoľna vracia do súťažného diania po 14-mesačnej prestávke, keď si plnila materské povinnosti. V Miami hrala vďaka voľnej karte od organizátorov. Singlové tituly v Crandon Parku v lokalite Key Biscayne získala v rokoch 2002, 2003, 2004, 2007, 2008, 2013, 2014, 2015.

Jednotkou "pavúka" v Miami je rumunská líderka singlového renkingu Simona Halepová, dvojkou Dánka Caroline Wozniacka, trojkou Španielka Garbine Muguruzová-Blancová a štvorkou Ukrajinka Elina Svitolinová.

Šampiónka si odnesie 1000 bodov do hodnotenia a prémiu 1 340 860 USD pred zdanením. Titul obhajuje Britka Johanna Kontová. Z predchádzajúcich víťaziek sú v hre aj Američanka Venus Williamsová (1998, 1999, 2001), Ruska Svetlana Kuznecovová (2006), a Poľka Agnieszka Radwanská (2012).

Viac k témam: Naomi Osaková, Serena Williamsová, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk - Osaková v Miami zatočila so Serenou, 23-násobnej grandslamovej šampiónke povolila iba päť gemov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.